Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Aki távoktatásra járt vagy...

Aki távoktatásra járt vagy jár érettségire, mennyire kemény a suli, nagyon sokat kell tanulni?

Figyelt kérdés
2009. szept. 18. 05:35
1 2
 1/14 anonim válasza:
100%
Estin érettségiztem Egerben a Gárdonyi Géza Szakközépiskola és Gimnáziumban.77fős osztályt indítottak,mivel ide nem kötelező bejárni,csak vizsgázni-hozzá teszem érdemes.A tagozatvezető úgy kezdte a köszöntő beszédet-maguk mind a húszan le fognak érettségizni.3év múlva tizenhatan érettségiztünk az eredeti csoportból.Igen kellett tanulni,de ha bejártál órákra rendszeresen az sokat nyomott a latban.
2009. szept. 18. 09:21
 2/14 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Távoktatásra csak minden második pénteken kell bemenni, ezért érdekelne hogy a két hét alatt otthon keményen kell-e tanulni.
2009. szept. 19. 07:08
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Párom is távoktatásra jár, de csak félévente kétszer kell bemenni a többi oktatás videokonferencián működik.

Igazából csak annyival nehezebb a suli, hogy magadnak kell mindent megtanulnod és nincs aki a szádbarágja, mint a gimiben :)

Szak függő, hogy milyen nehéz.

Melyik suliban és milyen szakon szeretnél távoktatásra menni?

2009. szept. 20. 09:15
 4/14 A kérdező kommentje:
Pécsre a Tásiba, most kezdem.
2009. szept. 20. 10:54
 5/14 anonim válasza:
100%
Én estin érettségiztem, 3 éve ,most főiskolára járok. Három gyermeket nevelek, "nagyhassal" érettségiztem, most anyaságin vagyok , közben tanulok amikor csak van időm. Fontos a folyamatos tanulás, mégha úgy érzed, hogy holnapra elfelejtessz mindent, akkor is. Kitartás. Meg tudod csinálni. Anya
2009. szept. 26. 20:45
 6/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen. Nekem 2 gyermekem van és kicsit félek mennyire lesz időm tanulni. Most még nagy az elhatározottságom.
2009. szept. 27. 17:20
 7/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Hogy megy a suli? Én is most gondolkodok rajta hogy be iratkozzak vagy sem. Egy 16 hónapos kislányom van.

2010. aug. 15. 14:22
 8/14 A kérdező kommentje:
Köszönöm kérdésed, jól ment az első év. Bár az 10. év mellett egy tanfolyamot is elvégeztem úgy érzem jól sikerült. Két év még vissza van és az az igazság magam is meglepődtem azon, hogy mennyire élvezem a tanulást. Szeretek tanulni. Már várom a szeptembert. Bár két hónapja dolgozom úgyhogy biztos nehéz lesz de remélem marad kitartásom.
2010. aug. 16. 17:21
 9/14 anonim válasza:

Szia!

Nem tudom még olvasod e, de ha igen lenne kérdésem, ha nem baj. Én most kezdem a TÁSI-ban távoktatásban a gimit, holnap megyek először konzultációra. Hogy működik a konzultáció? Leadják, hogy mit fognak kérni, és kell készíteni házidolgozatot, vagy esetleg el is magyaráznak dolgokat? Tankönyveket vinni kell? Ezt elfelejtettem megkérdezni a tanár úrtól. Azt mondta, hogy 2-re kell menni, de azt nem, hogy meddig tart, nekem legkésőbb 7-kor el kell jönnöm, mert fürdetésre haza kell érnem, egyedül nevelem a fiam, addig van segítségem. Nem gondolkodtál azon, hogy letedd két év alatt az érettségit? ÉN most ezen agyalok, de ugye, akkor ezt önszorgalomból kell, mert a konzultáción csak a 9-es anyagot tanítják.

Jaj, bocs, hogy ilyen sokat kérdezek, de annyi kérdés csak itthon jutott eszembe.

2010. okt. 14. 17:48
 10/14 A kérdező kommentje:

Szia. Kettőtől nyolcig vannak az órák.Természetesen nem kötelező bemenni és el is mehetsz amikor akarsz. Általában elmondják, hogy mikor és mit kell megtanulni a következő vizsgára. Negyedévente vannak vizsgák. A matekra szerintem ajánlatos bejárni, mert ott a tanár elmagyarázza az anyagot amit egyedül nehéz megtanulni. A tankönyvek listáját a tanár úrtól el tudod kérni és a tananyagot, amik ilyen zöld munka fűzetek azt meg kell venni. Abban tantárgyakként bent vannak az egész éves tanulni valók illetve beküldendők. A beküldendőket is általában negyedévente kéri a tanár és otthon kell elkészíteni és határidőre bevinni vagy beküldeni.

Igen, gondoltam arra is hogy egyszerre le tegyem a két évet de félek nem lesz rá elég időm. Mióta dolgozom sokkal nehezebb de szerencsére a kitartásom és a lelkesedésem még töretlen. Sajnos idén még nem voltam suliban, mert vagy délutános voltam vagy nem volt aki vigyázzon a gyerekekre. Pénteken is délutános leszek mikor iskolába kellene mennem.

Jó ha kapcsolatban vagy egy két osztálytársaddal akik majd el tudják küldeni a tanulni valókat ha épp nem tudsz iskolába menni.

Amúgy Pécsen laksz?

Sok-sok kitartást kívánok és jó tanulást.

2010. okt. 15. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!