Egyetemi tantárgyak?

Figyelt kérdés
Valószínűleg szeptembertől egyetemre fogok járni. Azt szeretném tudni, hogy milyen tárgyak vannak. Azt tudom, hogy szakonként különböző. Ilyenre gondolok, hogy van-e tesi, nyelv, magyar...
2013. márc. 3. 13:45
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:
Rendben. Köszönöm mindenkinek a hozzászólását. Csak azt reméltem, hogy van valami rendszer ez ügyben.
2013. márc. 3. 14:55
 12/19 anonim ***** válasza:
Van is
2013. márc. 3. 15:31
 13/19 anonim ***** válasza:
És ilyen emberekkel van tele a felsőoktatás...
2013. márc. 3. 16:31
 14/19 anonim ***** válasza:

Tesiből kettő félévet kell teljesíteni, félévenként a 14 szorgalmi hét alatt 10 alkalmat. Jófej tanárok engednek más órán pótolni. Azt nem szeretik, ha ellógod egész félévben, aztán utolsó két héten akarod a 10-et megcsinálni.

Nálunk tenisz, tollas, aerobik, floorball, kosárlabda, úszás, gyógytesi, röplabda választható a teljesség igénye nélkül.

Szakmai tantárgyakon kívül egy reál szakon (TTK vagy műszaki) van valamennyi félév matematika, fizika, kémia, biológia, mechanika, közgazdaságtan. Műszakikon általános mérnöki ismeretek vagy hasonló nevű, műszaki rajz 1-2 vagy több félévig. Van mindenütt informatika, ahogy látom ált. 3 félévig.

Magyar a humán szakokon van.

Reálon van EU ismeretek, mérnöki kommunikáció, meg ilyenek, ami végülis humán tárgy.

Nyelvet nálunk lehet tanulni, haladó angol, haladó német, szakmai nyelvi kurzusok vannak szintfelmérőkkel, próba-nyelvvizsgákkal miegymással.

2013. márc. 3. 16:49
 15/19 anonim ***** válasza:

Azelső két évben sok tárgy van

Csak "győzzed" teljesíteni

2013. márc. 3. 23:35
 16/19 anonim ***** válasza:

A tesival az a baj (csak),h

csomó időt elvesz

s az ember mégsem kap érte kreditpontot(!)

2013. márc. 3. 23:36
 17/19 anonim ***** válasza:

Nem is tudom, minek van felsőokt-ban

tesi(legalább valami kredcipontot adnának érte)

Sztem hülyeség

2013. márc. 3. 23:37
 18/19 anonim ***** válasza:

Én alábbi formában értelmeztem a kérdésedet.

Olyan tárgyaid mint középiskolában nem lesznek, néhány kivételével.

A szakok tantervi hálójában szokott lenni ilyen műveltségi tárgy mint filozófia, szociológia, pszichológia (szak válogatja hogy pszichológia van e)

Ha nappalira jársz akkor van tesi, de ezt ne úgy képzeld mint középiskolában. Hanem felveszed a tárgyat és te döntöd el hogy az egyetem által biztosított helyen mikor és mit sportolsz (pl asztalitenisz stb) Az van előírva hogy egy félév alatt hányszor kell elmenned és leigazoltatnod hogy igen te ezt megcsináltad.

Ha még nincs nyelvvizsgád akkor előírhatnak kötelező nyelvórát, ha van akkor a sima nyelvóra alól felmentenek.

A többi tárgy már a szakodhoz tatozó tantárgyak.

Ha magyar szakra jársz természetesen van egy csomó ezzel kapcsolatos órád pl. ókori irodalom stb.De egy magyar szakon már nincs másféle órád mint matek, fizika, biosz stb.

Egy műszaki szakon meg nem lesz mondjuk történelem vagy magyar órád.

Egyetemen már nem általánosságban tanulsz, hanem célirányosan szaktárgyakat. Kivéve a fentebb leírt pár tárgyat.

2013. márc. 4. 09:22
 19/19 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Igen, amúgy így gondoltam a kérdésemet. A középiskolához mérten.

2013. márc. 4. 15:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!