Egyetemi tantárgyak?
"Azt tudom, hogy szakonként különböző."
Ha ezt tudod, akkor mégis mi a kérdés?
Keresd meg a szak tantervét és nézd meg...
Vannak a kötelező tárgyak (dinamikus tantervbe le lesznek írva, ezeket kötelező teljesíteni).
Ezen kívül általában meg van szabva, hogy mennyi szabadon választhatót (SZV) és kötelezően választhatót (KV) kell elvégezni. Nálunk SZTE-n ez úgy van, hogy SZV-ből kell 10 kreditnyit, KV-ból meg 4 kreditnyit kell teljesíteni minimum a képzési idő alatt.
A szabadon választhatóknál nagyon nagy a választék. Pl. én jártam már jazz kurzusra, borozósra, kirándulósra ésatöbbire. Ezeket általában könnyű teljesíteni.
A kötelezően választhatók meg azért jóval nehezebbek. Pl. nálunk kémia labor és ehhez hasonlók vannak.
Ezen kívül kell 2 félév tesit kell megcsinálni. Itt is lehet nagyon sokféléből választani. Nem úgy van, mint gimiben hogy bemész és akkor tesiztek, futtok, hanem felveszel pl. röplabdát és akkor heti 1X 1,5 órában röpizel. (ezért nem jár kredit)
Nyelvet nem kötelező nálunk csinálni, de fel lehet azt is venni, azt hiszem azért nem jár kredit, vagy kitudja, még nem vettem fel.
Első vagyok.
De mit nem értesz azon, hogy SZAKONKÉNT KÜLÖNBÖZŐ?
Nagyon jó pl., hogy a második leírta, hogy náluk éppen hogy van, de képzeld, én is SZTE-re járok, mégsem úgy van, ahogy neki.
Meg kell nézni a tantervet, ennyi.
A 3-asnak köszönöm az értelmes választ.
A többi válaszolónak pedig csak azt tudom írni, hogy az ember azért szeretne informálódni. Az, hogy nektek nem sikerült az egyetem az nem az én hibám.
"A többi válaszolónak pedig csak azt tudom írni, hogy az ember azért szeretne informálódni. Az, hogy nektek nem sikerült az egyetem az nem az én hibám."
1. Nem tehetek róla, hogy nem fogod fel, hogy mi is segíteni akartunk, csak egy ilyen általános kérdésre NEM lehet válaszolni. Az, amit a 3-as leírt, az éppen nála igaz. Mint írtam, nálunk nem, pedig ugyanarra az egyetemre járok.
Ezét írtam, hogy KERESD MEG A TANTERVET. Bocs, de egy leendő egyetemistától ez elvárható lenne. Érdekes módon én tudtam tájékozódni az egyetem előtt.
2. Köszönöm szépen, nagyon is jól megy az egyetem.
Leírtad a választ: szakonként különböző.
Sajnso se a józan észt, se a szorgalmat (értsd: magadnak utánanézel) nem látom a kérdésedben.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!