Minek tanuljak, fogorvos, orvos, állatorvos, vagy gyógyszerész?
gyógyszerész.több helyen is el tudsz helyezkedni egy gytk-s diplomával, és nem facsar ki annyira,mint az orvosi.
én is sokat agyaltam ezen a kérdésen és a gytk mellett döntöttem :)
Ha embereket akarsz közvetlen gyógyítani, akkor orvos, esetleg fogorvos. Ha állatokat akarsz gyógyítani, akkor állatorvos. Ha gyógyszerekkel akarsz dolgozni, előállítani, a szakértőjük lenni, akkor gyógyszerész.
Mind a 4 piacképes, főleg az orvos, állatorvos, gyógyszerész.
Állatorvos pályát ismerem. Azzal 3 féle lehetőséged van elhelyezkedni itthon.
1.Közigazgatás, elég rosszul fizetett hatósági állatorvosként, ekkor a gyógyításhoz nem sok közöd van. 2. Rendelőt nyitsz, amihez tőke kell és türelem még kivárod hogy felfusson a vállalkozásod. (mint bármelyik vállalkozás a piac törvényei szerint működik, vagy elhelyezkedsz valamelyik rendelő tulajdonosnál mint alkalmazottként mint állatorvos. (ez nem egy jó vagy stabil állás)
3. állatgyógyszer forgalmazás valamelyik nagyobb állatgyógyszert gyártó cégnél. Elég jó fizetés, viszont kuli munka.
Külföldön viszont tárt karokkal várnak pláne ha jól beszéled az angol vagy német nyelvet, és elég nagy fizetés.
Szerintem orvosira menj...ott van a legtöbb lehetőséged elhelyezkedni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!