Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi kell ahhoz, hogy állatorvos...

Mi kell ahhoz, hogy állatorvos legyek?

Figyelt kérdés
Jelenleg 8.-os vagyok, 14 éves, de kb. 8 éves koromtól tudom, hogy állatorvos szeretnék lenni. Viszonylag jótanuló vagyok, az idei félévi átlagom 4.8 lett. Csak technikából, énekből, meg fizikából lettem négyes, és kaptam 3 dicséretet is. Amit néznek a felvételihez, az mind ötös lett. A felvételin az elért pontszámaim száma 71. Az már biztos, hogy a Xántus János Gimnáziumba jelentkezem, és ha felvesznek, akkor emelt szinten fogom tanulni a biológiát, és a kémiát. A fizikát is kéne emelt szinten tanulni, vagy az az állatorvosihoz nem szükséges? A Xántus nagyon jó a nyelvtanításban, azt hiszem az országos 4., így az első évem után letehetem angolból a nyelvvizsgámat, és a felevett nyelvből pedig 3 év múlva. Spanyolt szeretnék még tanulni, mert az a latin nyelvcsaládba tartozik, és így könnyeben tanulnám meg a latint. Szerintetek így van esélyem, hogy állatorvos legyek? És fizikából nem kell emelt szint? Értelmes válaszokat kérek szépen, trollok kíméljenek! Köszi előre is!

2013. jan. 26. 14:14
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
18%

Ez eddig mind szép és jó, de senki nem fogja itt biztosra megmondani, hogy 4 év múlva mi lesz a követelmények az orvosira. (jelenleg 2 emelt kötelező, biosz és fizika vagy kémia)

De 1 év alatt rettentő sokat tudnak változtatni a felsőoktatási rendszeren, 4 év múlva lehet, hogy egy rakás pénz is kell, ahhoz hogy állatorvos legyél (mert lehet, hogy addigra államilag támogatott helyek sem lesznek). Szóval egyenlőre ne gondolkozz ennyire előre.

2013. jan. 26. 14:40
 2/17 bensdorp ***** válasza:
100%

Nem értek egyet az előzővel, nagyon jó, hogy előre gondolkodsz, és mihamarabb teszel az álmaidért. Jó úton haladsz, csak így tovább!

Jelenleg biológiából és kémiából kötelező emelt érettségit tenni állatorvosira - helytelen, amit az előző írt, fizikával nem lehet oda felvételizni.

2013. jan. 26. 14:50
 3/17 anonim ***** válasza:
100%
Az állatorvosihoz jelenleg kötelező az emelt biosz és az emelt kémia. Fizika nem lehet. A pontszám is elég magas, úgyhogy jó érettségi is kell hozzá, nem csak emelt szint.
2013. jan. 26. 14:52
 4/17 anonim ***** válasza:
22%

Sok ember előregondolkozott és azzal szembesültek pár hónappal a felvételi előtt, hogy nem lesz államilag támogatott hely a kiszemelt képzésen. És mivel nem mindenkinél sz.rják a pénzt....

Ugye mennyire megéri előregondolkozni???? :)

2013. jan. 26. 15:02
 5/17 anonim ***** válasza:
80%
Az orvosi karok viszonylagos biztonságban vannak, mivel hiányszakmák és elég magas a tandíj.
2013. jan. 26. 15:35
 6/17 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat, de az első válaszolónak üzenem, hogy inkább gondolkozom előre, minthogy amikor már ott vagyok, akkor kelljen pánikszerűen gondolkodni azon, hogy mi a sz.art kezdjek magammal, és inkább meggondolok egy alaptervet, és az aktuális változásokhoz igazítom az egészet.
2013. jan. 26. 17:28
 7/17 anonim ***** válasza:
2%

"Az orvosi karok viszonylagos biztonságban vannak, mivel hiányszakmák és elég magas a tandíj."

És te 4 évre előrelátod, hogy mi lesz önköltséges képzés? Mert az is elképzelhető, hogy minden szak az lesz. (kormánynál már most felvetődött az ötlet, hosszútávon ez a terv, és most mondhatod, hogy lesz addig egy választás is, de abba se lehetsz biztos, hogy nem ők kerülnék ismét fölénybe)

És azt se tudhatod, hogy 4 év múlva mi lesz a hiányszakma. Mert van olyan szak ami 2008-ban annak számított, ma pedig már nem.

ui.: Vicces (nem, inkább szánalmas), hogy pont az én hozzászólásom lett lepontozva. Pedig csak a tapasztalatomat írtam le és a kérdés szempontjából ez hasznos. Mert attól, hogy nem értesz vele egyet (illetve te nem kerültél abba a helyzetbe, amit lepontoztál) lehet még igaz.

2013. jan. 26. 17:41
 8/17 anonim ***** válasza:
100%
Azért a kormány nem hülye. Tudják hogy ha az orvosi, állatorvosi önköltsége lesz, akkor senki sem fog odamenni, mert senkinek sincs 10-12 millája hogy kifizesse, hitelt nem fognak ennyit felvenni, inkább kimennek külföldre. Másrészt azért a HÖOK komolyabban fellépne ha ez megtörténne. És az egyetemistáknak elég nagy szavuk van.
2013. jan. 26. 17:56
 9/17 anonim ***** válasza:
63%
Off: Én is 4 évet készültem jogi karokra, aztán most kitörölhetem a fenekem a kitűnőmmel, a történelem tudásommal. Inkább jártam volna nyelvekből külön tanárhoz, de inkább másra gyúrtam és csak angol nyelvvizsgám lett. 465 pontot meg nem tudok összeszedni. Ennyit az előre tervezésről...
2013. jan. 26. 22:17
 10/17 anonim ***** válasza:
Na, végre. Köszönöm kedves előző! Pontosan az ilyen esetek miatt "jártatom itt a számat". És ezzel nem azt mondom, hogy az állatorvosi képzés is biztos erre a sorsra fog jutni, de 4 év alatt nagyon sok minden változhat és ez is benne van a pakliba.
2013. jan. 26. 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!