Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi kell ahhoz, hogy állatorvos...

Mi kell ahhoz, hogy állatorvos legyek?

Figyelt kérdés
Jelenleg 8.-os vagyok, 14 éves, de kb. 8 éves koromtól tudom, hogy állatorvos szeretnék lenni. Viszonylag jótanuló vagyok, az idei félévi átlagom 4.8 lett. Csak technikából, énekből, meg fizikából lettem négyes, és kaptam 3 dicséretet is. Amit néznek a felvételihez, az mind ötös lett. A felvételin az elért pontszámaim száma 71. Az már biztos, hogy a Xántus János Gimnáziumba jelentkezem, és ha felvesznek, akkor emelt szinten fogom tanulni a biológiát, és a kémiát. A fizikát is kéne emelt szinten tanulni, vagy az az állatorvosihoz nem szükséges? A Xántus nagyon jó a nyelvtanításban, azt hiszem az országos 4., így az első évem után letehetem angolból a nyelvvizsgámat, és a felevett nyelvből pedig 3 év múlva. Spanyolt szeretnék még tanulni, mert az a latin nyelvcsaládba tartozik, és így könnyeben tanulnám meg a latint. Szerintetek így van esélyem, hogy állatorvos legyek? És fizikából nem kell emelt szint? Értelmes válaszokat kérek szépen, trollok kíméljenek! Köszi előre is!

2013. jan. 26. 14:14
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:

Kedves utolsó!

A lehetőség megvan rá hogy bekerülhessen csak kicsit magasra rakták a pontot. Vald be hogy annak sincs értelme hogy tömegszámra képezzék őket. Megadták a ponthatárt és ezt kell teljesítened, hogy bekerülhess.

2013. jan. 27. 20:31
 12/17 anonim ***** válasza:
Előző: Nem nagyon miről beszélsz, mert a mondandódnak köze sincs ahhoz, amit én írtam.
2013. jan. 27. 20:50
 13/17 anonim ***** válasza:

Ha én tudom, hogy 465 pontot kell elérnem, akkor nyilván rákészülök, teszek még egy nyelvvizsgát és még egy emeltet. Csak ezt így pár hónappal az egész előtt kicsit nehézkes. A tavalyi 438 pont valószínűleg meglesz. Sajnos nem kapok másra plusz pontot, mert se terhes nem vagyok, se hátrányos helyzetű (félárva, munkanélküli anyával nem hátrányos helyzet).

Szóval ezt egy kicsit hamarabb kellett volna közölni. Ha ezt már tavaly minimum megtudom, mindjárt simán megszerzem. De így...

2013. jan. 28. 07:53
 14/17 anonim ***** válasza:
Még midig fennáll a probléma hogy állatorvosira 6-7szer annyi a tandíj mint a jogra. Ha nem lesz támogatva akkor senki sem lesz itthon állatorvos, mivel ennyi pénze kevés embernek van, így csődbe menne az egyetem.
2013. jan. 28. 07:59
 15/17 anonim ***** válasza:
Utolsó előtti: Ha kettő emeltet raksz akkor az már + 100 pont és megvan a maximum többletpont számod.:)
2013. jan. 28. 15:31
 16/17 anonim ***** válasza:

de egy jogi kart ne hasonlíts egy ORVOSI/ÁLLATORVOSI egyetemhez. Ezek kicsit nehezebbek, és nagyobb elhivatottságot is igényelnek. Jogi kar eddig miden szaros egyetemen volt, nemcsoda hogy tömegszakma lett, és a legsuttyóbb ökröket is felvették. Ha nem tudsz összeszedni 460 pontot, akkor ne is akarj doktori címet kínáló egyetemre járni....

Na, de a kérdezőnek: így tovább, valóban jó úton haladsz! Kívánom neked hogy összejöjjön!

2013. jan. 30. 23:52
 17/17 anonim ***** válasza:

Simán meglenne a 460 pont, ha nem érettségi előtt 3 hónappal kéne összeszedni. Akkor 2 emeltet raktam volna (meglett volna a 100 pont), pluszba nyelvvizsgázok a saját magam érdekében még franciából is. A jegyeim tökéletesek lennének, de ugye ott a természettudományos, ami négyes. Mindjárt pontveszteség. 4 éve a franc se gondolta, hogy nekem rá kellene gyúrni az ötösre olyan tantárgyakból, amik nem az én világom. Az érettségi nem tudom, hogy hogy fog sikerülni, reménykedem a minimum 85%ban.

Kíváncsi lennék, kedves utolsó, hogy neked ugyan hány pontod lett, hogy ennyire tudsz kötekedni. Én nem állítottam semmit a jogászok és állatorvosok közötti különbségekről, én csak magamat hoztam fel példának. Igen, ássatok el, hogy jogásznak készültem, mert az milyen egy semmirekellő szakma, mert sok hülye ment továbbtanulni. Biztos én tehetek róla.

2013. jan. 31. 08:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!