Orvos vagy gyógyszerész?

Figyelt kérdés
Igazából nem tudom melyiket válasszam. Orvosokat és gyógyszerészeket kérdeznék főleg, hogy milyen lehetőségük van és hogy megtérül-e a ráfordított energia. Engem inkább a kutatómunka érdekelne, de nagyon régóta szeretnék orvos lenni. Az tántorít el tőle, hogy szinte semmibe sem nézik őket (anyagilag) és ez a mai világban nem mellékes, hiába a szíve mást diktál az embernek.

2013. jan. 25. 23:58
 1/7 anonim ***** válasza:
ha már zavarnak az anyagiak, akkor nem hiszem, hogy az orvosira kellene menned.
2013. jan. 26. 09:13
 2/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nagyon különböző a két dolog:D Neked kell tudni, hogy mi érdekel jobban.

Magyarországon az orvosi nem térül meg, vagyis csak akkor, ha iszonyatosan pofátlan vagy, és akkor is csak nagyon sokára.

Külföldön viszont jól el lehet vele lenni.

2013. jan. 26. 12:27
 3/7 anonim ***** válasza:
Ha a kutatás érdekel, akkor pl egy gyógyszergyárban az orvos is jól keres.
2013. jan. 26. 13:51
 4/7 A kérdező kommentje:
Igazából a kutatás érdekel, csak nem vagyok tisztában azzal hogy pl. az orvosi egyetem után ugye szakosodni kell, és azon kívül vagy azzal párhuzamosan milyen lehetőségek vannak.
2013. jan. 30. 17:40
 5/7 anonim ***** válasza:

én is kutatni akartam, aztán egy gyógyszerész ismerősöm mondta, hogy egy gyógyszert minimum10 év kutatómunka után dobnak csak piacra...szóval nálam, aki teljesítményorientált vagyok,a kutatás ugrott :D

ennek ellenére nálam a gytk lesz az első :)

2013. jan. 30. 18:26
 6/7 anonim ***** válasza:
A kutatások általában nem egy-két hónap, hanem több év(tized) és sok kudarc míg lesz eredménye.
2013. jan. 31. 15:52
 7/7 anonim ***** válasza:
Ez engem is érdekelne, mivel én is kutatni szeretnék majd, de még nem tudom, hogy általános orvosi, vagy gyógyszerészeti lenne a jobb számomra :SS
2013. febr. 4. 00:09

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!