Biomérnök (BME) kutató vagy Gyógyszerész kutató keres jobban?
Hallani,hogy mekkora kereslet van ilyen,olyan felsőfokú végzettségű szakemberre.Ezzel szemben 2 diplomás(vegyész,műszaki fordító), jó képességű fiatalember szeptember óta képtelen elhelyezkedni a Dunától keletre.
Úgy tűnik itt már nincs szükség csak éhbérért dolgozó segédmunkásra.
Szerintem is gyógyszerésznek menjél inkább, és utána vagy már közben Richter, Aegis, stb... Az inkább vegyész szakma, nehéz, és kevesen tudják jól megcsinálni. Fetter már nincs BME-n, úgyhogy most talán könnyebb lesz a szerves kémia neked. xD
A kutatói állást felejtsd el itthon, nevetségesek a bérek, segédmnkatársként kb 5 évig havi 175-öt (bruttó) keresnél, de előtte gondolom 3 évig doktoranduszi ösztöndíjat adnának, ami még alacsonyabb, én is most próbálok osztatlan képzéses biomérnökként állást keresni (4 évig szoftverfejlesztettem a diploma után), és nem vagyok vidám. Maradnak a külföldi kutatói állások vagy valamelyik cég. Ez nálam azért szívás, mert immunológiával, virológiával, rákkal, ilyesmikkel szerettem volna foglalkozni, de egyre inkább úgy néz ki, hogy itthon erre nincs esély. Angolom közepes, németem már pocsék, úgyhogy külföldi kutatói állást megpályázni sem túl esélyes mondjuk Grácban vagy Bécsben. Egyedül angol nyelvterület, ami szóba jöhet, USA, UK, Ausztrália, ilyesmi. Lehet, hogy maradok inkább a szoftverfejlesztésnél, abból legalább meg lehet élni, ha az ember egyszer összerakta a bevált eszközkészletét, és utána rááll a tucat munkákra. Hihetetlen, hogy így elkaszálják az embert. Ezért érdemes volt tanulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!