Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Mi legyek? Semmi ötletem...

Mi legyek? Semmi ötletem sincs sajnos.

Figyelt kérdés

A matekot szeretem. A kémiát és az irodalmat utálom, meg a földrajz és a biosz se a kedvencem, de ezek még elmennek. A többi semleges...

Szerem a focit meg a sportokat, de gyenge vagyok úgyhogy amihez kell erőnléti az kilőve, és az újságírói... ebből már van elég, hülyeség lenne erre továbbmenni szerintem. Meg a gépet nyomom egyfolytában, de nem érdekel az informatika. Meg igazándiból semmi sem érdekel... :/

Mást nem nagyon szoktam szabadidőmben csinálni, de biztos van még olyan dolog, amit szeretek.

Ha a családot nézzük, akkor valami mezőgazdasági dolog lenne jó, csak ez megint hidegen hagy.

Olvasgattam egy csomó dolgot, de nem tudom, hogy tetszene-e vagy sem. Látnom kellene, mert így, hogy olvasok róla pár sort nem tudok dönteni.

Építész talán, ezt nézegettem legtöbbet... :/ de tényleg nem tudom, és mindjárt lejár az időm :(

2013. febr. 17. 16:36
 1/3 anonim ***** válasza:

Én kihagytam két évet, és ennyi idő alatt tudott csak megfogalmazódni bennem, hogy milyen szakot éreznék hasznosnak is meg szórakoztatónak is. Utólag örülök, hogy végül nem iratkoztam be a korábban bejelölt szakra... Azóta elég sok impulzus ért, eldöntöttem, mit akarok, mire van szükségem hozzá.

Képzeld el magad építészként a jövőben: sok a pénzed, hasznos a munkád, fontos vagy, menő cuccokban jársz, felnéznek rád a tudásod miatt. Tetszik?

Vagy képzeld el magad újságíróként. Teljesen hülyeség, hogy belőlük van már elég, mert ehhez a szakmához Magyar vagy Kommunikáció és médiatudomány szak kell (esetleg más, amiről nem tudok), és ezeket a szakokat rengetegen azért jelölik be, mert nincs jobb ötletük, de amúgy céljunk sincs vele, így nem is fognak tudni, nem is akarnak majd ezzel elhelyezkedni. Kellő kitartással, jó hozzáállással, céltudatossággal viszont igenis Te is lehetsz újságíró. Igaz, Kommunikáció szakra idén nagyjából lehetetlen lesz a bekerülés - legalábbis államira.

Nézegesd meg az okj-kat is, elvégezhetsz akár egy 2 éves szakmát, amiért talán járna pluszpont az egyetemen a későbbiekben. De úgy semmiképp se dönts, hogy hanyagolod a tanulást, és inkább dolgozol helyette - tapasztalatból mondom. Nem találtam munkát, csak egy sz*rt, amit otthagytam, annyira szemetek voltak, és megtanultam, hogy érettségivel kitörölhetem. Muszáj tanulni.

2013. febr. 17. 17:34
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem akarlak megbántani, de ilyen hozzáállással semmi. Inkább hagyj ki egy évet, addig tényleg érhet valami impulzus, vagy akár külföldre is mehetsz, de így ne.
2013. febr. 17. 18:48
 3/3 A kérdező kommentje:
Én is erre jutottam... köszönöm!
2013. febr. 17. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!