Kezdőoldal » Számítástechnika » Programozás » Mit kell beírnom gnuplot-ba...

Mit kell beírnom gnuplot-ba hogy meg tudjam ezeket csinálni? Sajnos ötletem sincs, segíts kétlek

Figyelt kérdés

1:

Van egy fájlom amiben adatok vannak. Ebből kéne készítenem

.eps formátumú ábrát, amin az adatfájl első oszlopában található értékek függvényében a második oszlop értekeinek négyzetgyökét kéne ábrázolni. ( a gnuplot sqrt() függvénnyel).

2:

Az előző adatsort felhasználva kéne készítenem egy ábrát, amiben , amiben az x-tengelyen ráközelítettünk a [10:20], az y-tengelyen a [0:] tartományra. Az

eredményből készítsünk .eps ábrát, amit az evince parancs segítségével lehet bemutatni.

3:

Az előző adatsort felhasználva készítsünk ábrát, amiben az ábrázolási tartományon túl számunkra tetsző színekkel, vonalvastagsággal ábrázoljuk az f(t)=A*cos(w*t)+c függvényt. A=1.5, w=2, c=1 paraméterek mellett,

valamint jól látható szimbólumokkal a sinusadatok.dat (ebben vannak az adatok ami az első feladathoz is kell) adatsor első oszlopának függvényében a harmadik és második oszlop különbségét. Az

eredményből pedig .eps ábrát kéne készíteni

4:

Az előző feladatban elkészített ábrát helyezzük el egy LATEX dokumentumban (ez lehet akármelyik tex fájl), adjunk ábra-feliratot az ábrához, valamint helyezzünk el rá hivatkozást a szövegben.

5:

Készítsünk egy gnuplot sriptet Vim-mel, melyben az f(x) = 1/x és

a g(x) = exp(x) függvényeket ábrázoljuk a (0, 3) intervallumon. Az y tengelyt válasszuk úgy, hogy a két függvény metszéspontja közelítőleg könnyen leolvasható legyen. Adjunk nevet a tengelyeknek, és a kész ábrát

mentsük el .eps formátumban!

Nem áll sok dologból az egész, csupán én ezt nem tudom megcsinálni :(

Aki leírja azt amit be kell beírnom hogy ezeket megcsináljam, annak nagyon hálás lennék.

2011. dec. 11. 16:34
 1/2 anonim ***** válasza:

Mi ez, valami házi feladat? Itt találod a gnuplot dokumentációját, ez alapján magad is meg tudod oldani a feladatokat:

[link]

2011. dec. 12. 15:45
 2/2 A kérdező kommentje:
nem házi feladat, sajnos annál több. Lekötelezne valaki ha megcsinálna legalább párat ezekből. aki ért hozzá annak nem nagy dolog, mindössze 10 percébe telik. de nekem sajnos nincsen időm átbogarászni az egész jegyzetet :(
2011. dec. 12. 23:43

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!