Mit kell beírnom gnuplot-ba hogy meg tudjam ezeket csinálni? Sajnos ötletem sincs, segíts kétlek
1:
Van egy fájlom amiben adatok vannak. Ebből kéne készítenem
.eps formátumú ábrát, amin az adatfájl első oszlopában található értékek függvényében a második oszlop értekeinek négyzetgyökét kéne ábrázolni. ( a gnuplot sqrt() függvénnyel).
2:
Az előző adatsort felhasználva kéne készítenem egy ábrát, amiben , amiben az x-tengelyen ráközelítettünk a [10:20], az y-tengelyen a [0:] tartományra. Az
eredményből készítsünk .eps ábrát, amit az evince parancs segítségével lehet bemutatni.
3:
Az előző adatsort felhasználva készítsünk ábrát, amiben az ábrázolási tartományon túl számunkra tetsző színekkel, vonalvastagsággal ábrázoljuk az f(t)=A*cos(w*t)+c függvényt. A=1.5, w=2, c=1 paraméterek mellett,
valamint jól látható szimbólumokkal a sinusadatok.dat (ebben vannak az adatok ami az első feladathoz is kell) adatsor első oszlopának függvényében a harmadik és második oszlop különbségét. Az
eredményből pedig .eps ábrát kéne készíteni
4:
Az előző feladatban elkészített ábrát helyezzük el egy LATEX dokumentumban (ez lehet akármelyik tex fájl), adjunk ábra-feliratot az ábrához, valamint helyezzünk el rá hivatkozást a szövegben.
5:
Készítsünk egy gnuplot sriptet Vim-mel, melyben az f(x) = 1/x és
a g(x) = exp(x) függvényeket ábrázoljuk a (0, 3) intervallumon. Az y tengelyt válasszuk úgy, hogy a két függvény metszéspontja közelítőleg könnyen leolvasható legyen. Adjunk nevet a tengelyeknek, és a kész ábrát
mentsük el .eps formátumban!
Nem áll sok dologból az egész, csupán én ezt nem tudom megcsinálni :(
Aki leírja azt amit be kell beírnom hogy ezeket megcsináljam, annak nagyon hálás lennék.
Mi ez, valami házi feladat? Itt találod a gnuplot dokumentációját, ez alapján magad is meg tudod oldani a feladatokat:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!