Milyen szakra menjek? Sajnos semmi ötletem.
ja, vagy északra :)
mi tudjuk, hogy milyen szakra menjél? most őszintén...
68 pluszponttal ne nagyon baltázd el a továbbtanulást, mert változtatnak egy-két baromságon és máris tovaszállt a pluszpontod...
ha nem érdekel semmi akkor ne menj tovább
olyan szakra viszont ne menj tovább csak azért, mert jól hangzik, ami nem érdekel... sokan pl. a közgázzal vannak így :) de matekból nem vagy jó, azt mondod, úgyhogy azt nem ajánlom
Konkrét szakot/szakokat én sem fogok írni.
Inkább csak "iránymutatót", hogy hogyan találhatod meg, amit keresel.
A felvételi tájékoztatót lapozd végig.
1. körben jelöld be azokat a szakokat, amik felkeltették a figyelmedet, ill. amikről nem nagyon tudod, pontosan mit takarnak.
2. körben kezdd el szortírozni.
húzd ki a "listából" azokat, amik pl. távolság miatt nem jöhetnek szóba. Mert mondjuk sok idő lenne leutazni, és nem akarsz koliba menni.
húzd ki azokat, amiknek utánanéztél bővebben, és ezek után mégsem fogott meg annyira.
húzd ki azokat, amiknek olyanok a követelményei (pl. szükséges tárgyak), amiket nem tudsz/tudnál teljesíteni.
És így tovább. A végére kialakul majd egy rövidebb lista.
És ezek között talán azt is megtalálod, amit valóban keresel, és érdekel is.
Hosszadalmas művelet, de a cél érdekében mindenképpen megéri.
Ezt végigcsinálhatod a felvi.hu-n is, de ha magamból indulok ki, én inkább könyvet veszek a kezembe, és azt lapozgatom végig.
Ja, és ezt a: "sajnos semmi ötletem" dolgot felejtsd el! Ne ötleted legyen, azzal nem sokra mész. Az egy olyan dolog, hogy ha esetleg bejön, akkor nagy az esélye, hogy nem fog tetszeni, és a későbbiekben nem azzal szeretnél majd foglalkozni.
Keresgélj! És lehet, hogy ráakadsz olyan dologra, ami után terveid lesznek.
Elmehetnél egy pályaválasztási tanácsadóba is, vagy FIT-be (Foglalkozási Információs Tanácsadó) nagyobb városokban van. Ha nálatok nincs ilyen, akkor érdemes az epalya.hu tanácsadás részét végigcsinálni. Ott rengeteg információt találsz!
Sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!