Orvosi vagy biosz?
Vesd össze az egyetem 5-6 évét a rá következő 40-45 évvel! Szerinted melyik a fontosabb? Mekkora időtartamban szeretnél a szíved vágyával foglalkozni?
Ha nem szeretnél laborban dolgozni, ne legyél se biológus, se kutató! Ha embereket szeretnél gyógyítani, légy orvos!
A karrier és a magánélet között pedig fel kell állítani egy egyensúlyt, de soha nem lehet a kettő együtt a 100%-os. Én ezért választottam családcentrikus nőként az orvosi helyett a gyógyszerészetet annak ellenére, hogy azóta is az orvostudományokat szeretném sokkal inkább tanulni. De nem az egyetemi évek a lényeg, hanem a munka, hogy az mennyire neked való. Én is emberek gyógyításával szeretnék foglalkozni, azzal is fogok gyógyszerészként, a szabadidőmben pedig olvashatom a kimaradt orvostudományos irodalmat - ahogy te is megteheted az etológiával, ökológiával és növénytannal, ha nem a biológiát választod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!