Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jövőre szeretnék orvosi...

Jövőre szeretnék orvosi egyetemre menni, ha bevezetik a "2 emelt szintű érettségi kötelezö"törvényt, akkor biosz és fizika/kémia emelt kell? Vagy biosz emelt és valami más is jó?

Figyelt kérdés
Gondolom ti sem tudjátok biztosra,csak hátha valaki jobban érti mint én!
2010. nov. 29. 16:12
 1/10 anonim ***** válasza:
Jó eséllyel biosz és kémia.
2010. nov. 29. 16:13
 2/10 anonim ***** válasza:
Mivel hogy a biosz, a fizika és a kémia a felvételi tárgyai, így feltételezem, hogy ezekből kell majd 2 emelt.
2010. nov. 29. 16:18
 3/10 anonim ***** válasza:

Hát a most kijött felsőoktatási törvényt én úgy értelmezem, hogy egy emelt a felvételi tárgyakból, a másik pedig akármi lehet.

"A felvételihez kötelezővé tennék az emelt szintű érettségit két tárgyból, amelyek közül csak az egyik fog az egyetemi szakhoz kötődni, a másik szabadon választható lesz."

Ezt az indexről szedtem, de nem tudom, mennyire hiteles és mennyit fog ez még változni, illetve hogy elfogadják-e ezt a törvényt.

[link]

2010. nov. 29. 17:10
 4/10 anonim ***** válasza:

Én is ilyet olvastam, mint az utolsó hozzászóló. D hogy ennek mi a fene értelme van, azt vki megmondhatná. Mert szerintem nagyjából semmi...

Ha már emeltet csinálsz, akkor bioszt és kémiát ajánlom, nagy hasznát fogod venni az egyetemen:)

2010. nov. 29. 17:44
 5/10 anonim ***** válasza:
100%
Hidd el, magaddal szúrsz ki, ha nem kémia vagy fizika emeltet választasz. A biosz emelttel orvosin nagyjából kitörölheted, maximum sejtbiológiánál az első egy-két óra, amin minimális hasznát látod, amúgy semmi. Ellenben aki erős fizika és kémia alappal jön, annak sokkal könnyebb az első év. Szóval ha megengedik, szalmakalapfonásból is emeltezhetsz, de az egyetemen ez nagyon kevés. Inkább hajts rá arra, ami hasznos.
2010. nov. 29. 19:41
 6/10 anonim ***** válasza:
A fizikának nem sok köze van szerintem az emelt anyaghoz. A kémia emelt és a biosz emelt jobb:D
2010. nov. 29. 20:11
 7/10 anonim ***** válasza:
Én most sokat adnék érte, ha nem tettem volna középfizikásként magasról az egészre gimiben, és legalább alapjaim lennének belőle...
2010. nov. 29. 20:20
 8/10 A kérdező kommentje:
köszi az eddigi infókat!!
2010. nov. 29. 21:50
 9/10 anonim ***** válasza:
Törvény nélkül se árt a biosz-kémia emelt, ha orvosira akarsz menni.
2010. nov. 30. 13:18
 10/10 anonim ***** válasza:

Persze, egy középszintű fizika nem jön rosszul. De emeltet halál felesleges tenni belőle. Mert csak az alapokra van szükség.

Elhiheted, én a biosz emelt - fizika közép kombóval sokkal nagyobbat szívtam a kémiával, mint a kémiások a fizikával.

2010. nov. 30. 14:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!