Jövőre szeretnék orvosi egyetemre menni, ha bevezetik a "2 emelt szintű érettségi kötelezö"törvényt, akkor biosz és fizika/kémia emelt kell? Vagy biosz emelt és valami más is jó?
Hát a most kijött felsőoktatási törvényt én úgy értelmezem, hogy egy emelt a felvételi tárgyakból, a másik pedig akármi lehet.
"A felvételihez kötelezővé tennék az emelt szintű érettségit két tárgyból, amelyek közül csak az egyik fog az egyetemi szakhoz kötődni, a másik szabadon választható lesz."
Ezt az indexről szedtem, de nem tudom, mennyire hiteles és mennyit fog ez még változni, illetve hogy elfogadják-e ezt a törvényt.
Én is ilyet olvastam, mint az utolsó hozzászóló. D hogy ennek mi a fene értelme van, azt vki megmondhatná. Mert szerintem nagyjából semmi...
Ha már emeltet csinálsz, akkor bioszt és kémiát ajánlom, nagy hasznát fogod venni az egyetemen:)
Persze, egy középszintű fizika nem jön rosszul. De emeltet halál felesleges tenni belőle. Mert csak az alapokra van szükség.
Elhiheted, én a biosz emelt - fizika közép kombóval sokkal nagyobbat szívtam a kémiával, mint a kémiások a fizikával.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!