Biosz megy, kémia nem: orvos lehetek még?
Biológiából jónak találom magam, szorgalmas vagyok, és jó jegyeim vannak, minden biológiával kapcsolatos kérdésre jó választ tudok adni. A gyógyítás is nagyon érdekel, ezért gondoltam az orvosi egyetemre.
Viszont a kémiával hadilábon állok, a kísérleteken kívül sok mindent nem kedvelek benne.
2 kérdésem is lenne:
1, Ettől függetlenül próbáljam meg az orvosit?
2, Tudnátok adni tippeket/tanácsokat, hogyan tanuljam a kémiát, valamint az orvosis kémia mennyiben más a gimistől (gondolok arra, hogy ha az alapok megvannak, akkor már cska azokra építünk, vagy teljesen új dolgokat sajátítunk el?)
A válaszokat előre is köszönöm :)
Fizikából is lehet érettségizni egyik barátnőmet úgy vették fel orvosira ;)
Kémiakönyvek közül legjobbak a Villányi Attila félék sztem orvosin elkezdtek alapozni kémiából és aztán veszitek a bonyolultabb dolgokat.
Hajrá!
a kérdésedből látszik, hogy neked a biosz sem megy. mivel olyan, hogy biológia nem is létezik, az csak gyakorlati kémia. ha elmész biosz szakra meglátod. az a középiskolai "júj de aranyosak az állatok" bohóckodás, az nem biológia!
ne vedd oltásnak, de neked esélyed se lenne az orvosin.
Ne figyelj azokra,akik azt írják nem fog menni.meg kell próbálni,és ha nem sikerül,nem kell erőltetni.de ha bele adod a lelked,és minden nap keményen tanulsz,és meg akarod érteni a kémiát menni fog.én is ilyen voltam,a bioszt imádom,a kémiát nem szeretem,sose ment rendesen,nem ráztam ki a kisujjamból,mivel nem vagyok "reál-agy".sokkal inkább tanulós vagyok,meg rácsodálkozós,nem megy ez a megértem,és annyi-dolog.viszont sokkal jobb jegyeim vannak,mint azoknak,akik kenik-vágják,és tanulniuk sem kell.(azt hiszik legalábbis)szorgalmasan tanulok,alázattal,mert ez kell a kémiához,és a bioszhoz is.gimiben végig 3as-4es voltam belőle.Most,az egyetemen,4es vagyok kémiából,úgy,hogy az évfolyam kb 10%-ának van meg az 5ös.hidd el,szorgalmas diák sokkal többre viszi,mint az,aki azt hiszi mindent tud,mert ért 1-2 összefüggést.Te megdolgozol érte,sokkal többet,mint a reálosabbak,de sokkal nagyobb élmény megélni,hogy jobb vagy olyanoknál,akik emelt kémiával,és nagy pofával mennek az orvosira.
sok sikert a felvételihez,ha tényleg komolyak a szándékaid!ajánlom a Villányi könyveket,és egy jó magántanárt a kémiához! :)
Orvosira be lehet jutni biológia és kémiával vagy biológia és fizikával is. Én a 2. verziót csináltam.
Orvosin olyan kémiát (biokémiát, mikrobiológiát) fogsz tanulni, hogy ha a sima kémia nem megy, akkor ezt garantáltan utálni fogod. Ha kétségek vannak benned, hogy ez a szak neked való-e, akkor inkább ne fogj bele, mert kőkemény és jobb ha nem pazarolsz el éveket az életedből.
A kémia olyan, mint egy fejreállított piramis, ha nincs alapod, nem érted meg a ráépülő fejezeteket.
Azt tanácsolom, hogy vedd a kezedbe villányi könyvét, és a legelejétől tanuld, próbáld megérteni. Mert orvosin az első félévben biológiával még csak nem is találkozol, csak fizika meg kémia van.
Az nem baj, ha nincs fizika alapod, csak legyen logikád. A hallgatók 95%-a nem tud semmit fizikából gimiben, aztán sokan ötöst kapnak orvosin, ha van logikájuk és szorgalmasan tanulnak.
De a kémiát már gimiben el kell sajátítanod, mert az egyetemen mindneki elvárja, hogy tudd az alap kémiát.Én középszinttel jöttem és ötöst kaptam, szóval ha a középszintű anyag megy szépen, akkor nincs gond.
Szokd meg, hogy egyedül felkészülsz a vizsgáidra, mert az egyetemen csak te leszel meg a könyv.
Ha nem sikerül elsajátítanod a gimis kémiát, ne kezdj az orvosiba. De ne add fel, mielőtt nem próbálod meg..(a gimis anyagot megtanulni)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!