Szerintetek váltsak egyetemet?
Harmadéves vagyok az ELTE jogi karán. Nem érdekel a jog, de már két és fél év így is ráment az állam által fizetett éveimből. Az a baj, hogy nem látom a végét, diplomám még nagyon sokára lesz, ha lesz. A római jogot csak másodévben csináltam meg, mert elsőben nem sikerült, és emiatt már van egy év csúszásom (a jog 5 éves, tehát ezt az 1 évet még az állam fizeti, mert, ugye, 12 félévet fizet). Nem tudom, mennyire érdemes maradnom, kettesekkel átbukdácsolni a nehéz tárgyakon. Tudom, sokan a kettesre hajtanak nálunk is, mert a ketteshez is magasan van a léc, de akkor is, én mégis azt érzem, hogy nem nekem való ez az egész. A maradék vizsgáimra még természetesen ráhajtok most (van még kettő, az egyikből már nem elsőre megyek), de ha valamelyik nem sikerül, én biztosan nem vállalok be még egy év csúszást, hanem búcsút intek a jognak. Csak azt nem tudom, mire váltsak. Olyan macerás már ilyenkor, mert ugye ha átjelentkezési kérelmet nyújtok be valahova, nem biztos, hogy átvesznek. Azért, mert intézménytől függően elég sok feltételnek kell megfelelni (például meghatározott kreditszám félévenként, átlag, stb.). Szerintetek mit csináljak? Az okoskodásokból, hogy miért nem váltottam hamarabb meg miért ide jelentkeztem, nem kérek, köszönöm - ezzel én is tisztában vagyok. Sokkal inkább azt lenne jó kitalálni, hogy hogyan tovább, és milyen megoldások jöhetnek szóba.
Ha megdobnátok egy-két használható ötlettel, tanáccsal, vagy egyszerűen csak van, aki hasonló cipőben jár és megosztaná velem a tapasztalatait, hálás lennék érte.
Köszönet érte előre is.
22/F
Szia, sorstársak vagyunk..
Csak én még nálad is rosszabbul állok, germanisztika szakon már tavaly tavasszal kellett volna elméletileg végeznem, de még mindig csak húzom-halasztom az egészet:(
Már kb az első héten éreztem, hogy lehet ez a szak nem nekem való, de sajnos én sem mertem váltani (vagy bíztam magamban annyira, hogy hátha változik a dolog).
Én most lehet átmegyek levelezőre 2. félévtől és elkezdek egy okjs képzést. (hogy legyen egy kis sikerélményem is legalább)
Vagy lehet amit te is írtál sem lenne rossz ötlet, hogy átjelentkezni másik szakra, csak tényleg macera, meg sajnálnám már ezt a 3 és fél évet kárba veszni.
Bocs, de nagyon nem tudtam segíteni, de nem is mernék nagyon tanácsot adni, mert az életedről és a jövődről van szó neked is.
szia!
én is a sorstársad vagyok
kulturológia szakon másodéves vagyok, már első hetekben gagyinak éreztem, de nem mertem váltani, ami hiba volt, most viszont már a nyári félév után otthagyom, és egészségügyi szakirányú képzésre jelentkezem, ami 3 éves, de van értelme, nem egyetem, hanem ilyen felsőbbfokú képzés, nálunk ezt így hívják
Jelenlegi szakomban nem sok jövőt látok, most már a családom is elfogadta a döntésemet.Elpazaroltam két évet, de sok dologra rájöttem, például arra, hogy humán szakok közül a tanári és az óvónőképző éri meg, többiv [link] csak Tescoba mehetsz,meg gyorséttermekbe gürizni
22/l
Első kettő! Nem segítettetek ugyan, de örülök, hogy tudok rólatok, és nem vagyok egyedül. Remélem, hogy ti is megtaláljátok a megoldást.
Harmadik! Olvastál olyat, hogy én úgy gondolkodok, hogy ki mit gondol? Hoppá... ilyet nem írtam, nem tudom, honnan szedted. Amúgy igazad van, minél hamarabb vált az ember, annál jobb. Mert most van az ideje a tanulásnak. Csak ha az egyszeri ember nem tudja, mire váltson, nem is tud hozzákezdeni a váltáshoz. Fél évig otthon ülni, netán egész évet szüneteltetni vagy kihagyni nem szándékozok.
7-es... :D
ott van a szöveg végén, hogy pasi a kérdező:DD szép csajnak való melók..am meg az orvosi minimum 7-8 év..ahhoz kell azért elhivatottság, aki az akar lenni, az nem 22 évesen találja el általában..
Hagyjatok már az orvosival..! :D Ha fizetnének, se mennék oda, és nem véletlenül nem ott vagyok most sem. Humánból vagyok jó, a kémiát, biológiát sose szerettem.
A legnehezebb tárgyam mégiscsak sikerült, és már csak egy vizsgám van hátra, holnap délelőtt. Mindig levonom ilyenkor, hogy igen, év közben többet kell tanulni, és most is levontam, és remélem, lesz is belőle valami. Maradok, ahol vagyok. Nem tudok máshova menni, mert nincs ötletem.
Kösz, hogy felfedezed bennem a szép csajt is, 7-es.. :D megtért keresztyén ember vagyok, tehát végül is teológiára is mehettem volna, de az nem nekem való. Én is hirdetem az evangéliumot, csak nem a szószékről, hanem azzal, ahogy élek. Ez se rossz. :)
Amúgy a pszichológia is fölmerült, az még talán illene is hozzám, meg tán én is hozzá. De egyelőre maradok, ahol vagyok. Aztán, hogy mit hoz a jövő, majd meglátjuk. Több tanulás és kevesebb rinyálás. Örök tanulság.
Köszi mindenkinek a hozzászólásokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!