Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha egyetemről kibuknék akár...

Ha egyetemről kibuknék akár mert nem bírnám akár a nem tanulás miatt, valami okmányt kapnánk hogy ott tanultunk x igeig?

Figyelt kérdés
Adott a helyzet. Már nagyon fárasztó ez az informatika kar és egyre nehezebb. Mintha a 4.félévémnél kezdeném elveszteni a fonalat. Nagyon fáradt vagyok és lehet már nem bírnám. Ilyenkor ugye diplomát nem kapnánk info karon meg nem engedhetem meg a 300.000ft/ féléves tandíjat. Félévet nem akarom befagyasztani. De ilyenkor hogy működik ez? Mintha el se kezdtem volna az egyetemet? Ugyanúgy nem tudok elhelyezkedni sehol? Papírt se kapok amivel érnék is valamit?
2013. jan. 13. 21:49
 1/7 reptoid ***** válasza:
Max lobogtathatod a leckekönyved másolatát, de amúgy semmi olyat nem kapsz, amiel mennél bármire is.
2013. jan. 13. 21:56
 2/7 anonim ***** válasza:

Ha nem szerzel diplomát, az olyan, mintha soha nem is tetted volna be a lábadat az egyetemre. Semmilyen képesítést nem kapsz, a legmagasabb végzettséged ugyanúgy érettségi marad. Viszont - különösen infós szakok esetén - akadnak olyan tárgyak, amik önmagukban adnak valamilyen képzettséget. Például sok helyen van, hogy a Cisco CCNA-t tantárgyként oktatják és úgy lehet megszerezni. Nézd meg, neked nem volt-e ilyen tárgyad. Ha igen és teljesítetted, örülhetsz.

Egyébként sokáig nem volt külön igazolás arról, hogy az egyetemre jártál, erre szolgált a leckekönyv avagy index, amit megkaptál, miután véget ért a hallgatói jogviszonyod (akárhogyan is ért véget). Most, az elektronikus indexek korában nem tudom, mi erre a megoldás, valószínűleg nyomtatnak neked indexlapokat, hiszen a tárgyaid teljesítését akkor is igazolják, ha nem végzel. De még egyszer mondom: ezzel a munkaerőpiacon semmit nem érsz, legfeljebb kitörölheted vele azt, amit csak szeretnél. Csak akkor jók ezek az igazolások, ha később újrakezdenéd és beszámíttatnád a már elvégzett tárgyaidat.

2013. jan. 13. 21:57
 3/7 Vadmeggy ***** válasza:
Ha tudsz programozni, akkor nem feltétlenül kell diploma, de jó munkát nem nagyon fogsz kapni nélküle. Mit nem engedhetsz meg magadnak?! 2 év után ne hagyd ott! Csináld meg azt a maradék másfelet és ha nem tetszik, foglalkozz mással, de ne pocsékolj el az életedből 2 évet lustaság miatt.
2013. jan. 13. 22:01
 4/7 A kérdező kommentje:
egyébként programtervező igen. Csak hát éjjel nappal tanulok, az egészségem az idegállapotom kezd rámenni a hajtás miatt. Szeretem meg tudom is azzal nincs baj, csak hát az info kar most tiszta bunda. Legalábbis erre azt mondjuk hogy Welcome to hell... Bár ha elmennék gondolom nem is folytathatom később, mert nem vennének vissza.
2013. jan. 13. 22:29
 5/7 anonim ***** válasza:

"Bár ha elmennék gondolom nem is folytathatom később, mert nem vennének vissza"

Miért ne vennének vissza? Ha a TVSZ szabályait betartva veszel ki passzív félévet, utána visszavesznek. Ha úgy döntesz, hogy kalap, kabát, megszünteted a jogviszonyodat, akkor pedig később felvételizhetsz ugyanerre a szakra és kérheted a most teljesített krediteid beszámítását. Persze a felvételi követelményeket teljesíteni kell és lehet, hogy nehezebbek lesznek, mint korábban, de csak azért nem fognak elutasítani, mert már korábban jártál oda. Tudod, már rég nem az egyetem intézi a felvételit, ők nem is tudják, ha újra próbálkozol. Bekerülni nem lesz nehéz, kérdés az, hogy a bennmaradás sikerül-e "rovott múlttal". De ha úgy jössz el, hogy senkinek se legyen oka haragudni rád, aligha fognak csak azért kitenni, mert egyszer már ott hagytad őket.

2013. jan. 13. 23:01
 6/7 Vadmeggy ***** válasza:
Miért jönnél vissza később? Ha meggondolod magad, akkor úgy is bánni fogod, hogy abbahagytad. Ha nagyon kész vagy vegyél egy passzív félévet, dolgozgass pihenj, de szerintem nem érdemes halasztani, mert kijössz a rutinból.
2013. jan. 14. 00:59
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat. Passzivságon is gondolkodtam, csak ugye nálunk sok olyan tárgy van , ami pl csak páros vagy páratlan félévben indul. Szóval kivennék egy passzivot, 2 nem lehet egymás után, következő félévben szinte semmit se tudnék felvenni, mert a passzivság alatt lettek volna a tárgyak, amik indulnak első félévben. Mindenesetre átgondolom. Köszönöm mindenkinek!
2013. jan. 15. 22:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!