Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Valaki, aki megcsinalta emelt...

Valaki, aki megcsinalta emelt szinten a tortenelem erettsegit?

Figyelt kérdés
Az irasbeli mennyivel durvabb, mint kozepszinten? Mennyi esely van a felkeszulesre egyedul? Barmilyen infot szivesen fogadok, koszonom!

2013. jan. 13. 21:45
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:

Véleményem szerint sokkal húzósabb, mint a közép érettségi. Sokkal mélyebb tudást igényel, részleteket tudni, átlátni a történelmet.

Fel lehet készülni egyedül, nagyon jó töri könyvek vannak, amelyek az emelt anyagra is készítenek!

Annyi a gond, hogy írásbelinél nem lehet használni az atlaszt, mint középszinten.

Nekem töri tanárom mindig azt mondja, hogy az újabb típusú érettségin a hülye is megszerzi a kettest, aki még életében törivel nem találkozott, viszont a magas pontszámú 5-ös elérése nehéz, mert apróságokan bukik az ember és a hülye javítási útmutatóval sokszor nem tudnak mit kezdeni a tanárok, nincs mese, ha már egy szó nem szerepel az esszében, akkor nem adhatja meg rá a pontot.

Emelt érettségiről úgy tudom, hogy szinte lehetetlen elérni a 100%-ot, a legjobbaknak is. Holott informatika emelt érettségin azért sokan megszerzik a 100%-ot. Van egy ismerősöm, akinek 97%-ra sikerült az emelt törije, ő nagyon ügyes volt és rengeteget foglalkozott vele. De az átlagnak nem sikerül 90% fölött.

2013. jan. 14. 13:08
 12/19 A kérdező kommentje:
Kozepszinten en ket eve voltam, es semmit nem tanultam ra, szobelira 2 nappal elotte es negyes lett :D nekem is ez a baj, hogy ahova menni akarok, kovetelmeny az emelt erettsegi. Egyebkent 90 szazalekra nem is szamitok, de egy 3as 4est szeretnek, hogy szamitson is valamit a felvetelin :S ha az irasbeli nem is lesz olyan fenyes, szobelivel ki lehet huzni azert egy 50 szazalekra minimum? 45 minimum kell, hogy beszamitsak az egyetemi felvetelibe ..
2013. jan. 14. 13:31
 13/19 anonim ***** válasza:
van ilyen szabály, hogy 45%-ot el kell érni?:O úgy tudtam, hogy 30%, onnantól jár a + pont érte. Vagy ezt a te pontjaid alapján írtad?
2013. jan. 14. 15:48
 14/19 anonim ***** válasza:
45%tól jár a plusz 50 pont, ha olyan szakra mész, ahol követelmény.
2013. jan. 14. 16:43
 15/19 anonim ***** válasza:
oh, köszi, akkor ezt jó tudni. 30%-os hitben voltam eddig.
2013. jan. 14. 17:13
 16/19 anonim ***** válasza:

Hát azért durvább a középszintűnél. Én 2012 május-júniusban tettem le az emelt szintű érettségit. Nem volt előrehozott érettségim. 70%-os lett a töri emelt. De mondták is amúgy a tanárok is, hogy ez tényleg nehéz volt. Amúgy alig tanultam rá (ez komoly!). A szóbeli tételeket is 2-3 nappal előtte olvastam át egyszer. Bejárogattam felkészítőre, de ott is csak olyat mondtak el amit már tudtam. Nekem nagyon rá van állva az agyam a törire így elég könnyű volt. A tanárok is csak lestek, amikor elmondtam, hogy mennyit készültem. :D Nekem elég volt, ha órán figyeltem. :)

Amúgy amit a többiek mondtak az igaz, hogy csak az esszénél lehet atlaszt használni. Neveket évszámokat, fogalmakat fejből kell tudni. De ne félj ha készülsz rá menni fog, meg a szóbelin is nagyon rendesek. :)

Ha olyan a memóriád mint az enyém akkor nem lehet gond. De én ajánlok azért valami külön tanárt.

Amúgy fiú vagy vagy lány?

Esetleg ha még kérdésed van írj nyugodtan! :)

2013. jan. 23. 17:02
 17/19 anonim ***** válasza:
Ja igen még valamit. A 9.-es 10.-es 11.-es 12.-es tankönyv pont elég a felkészüléshez.
2013. jan. 23. 17:08
 18/19 A kérdező kommentje:
Lany vagyok :D koszonom a valaszokat :) hat, tanar sajnos nincs, a kulon ora draga lenne, de nem reszletezem.. A Szaray-s konyvekbol tanulok, meg a Maxim kiado erettsegis vazlatait (kozep+emelt) hasznalom fel segitsegnek még. Egyebkent en nem voltam oda a toriert, meg is lepodok magamon, hogy most még erdekel is :D jo azota eltelt 2 ev.. de kozepszinture en se keszultem semmit, de meg a 4 ev alatt sem. Szobelire elotte 2 nappal, es 4-es lett :D erre meg keszulok is, ugyhogy remelem nagy baj nem lesz. De jo, hogy ilyen szerencses vagy :) ha tudok, lehet elotte felkeresem a volt tori tanaromat, tole mar kertem tanacsot, es hatha tud valamit segiteni, nem tudom. Igy egyenlore csak ennyit tudtam/tudok tenni az ugy erdekeben, remelem eleg lesz!
2013. jan. 24. 09:42
 19/19 anonim ***** válasza:
hogy sikerüült?
2016. ápr. 3. 23:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!