Valaki, aki megcsinalta emelt szinten a tortenelem erettsegit?
Véleményem szerint sokkal húzósabb, mint a közép érettségi. Sokkal mélyebb tudást igényel, részleteket tudni, átlátni a történelmet.
Fel lehet készülni egyedül, nagyon jó töri könyvek vannak, amelyek az emelt anyagra is készítenek!
Annyi a gond, hogy írásbelinél nem lehet használni az atlaszt, mint középszinten.
Nekem töri tanárom mindig azt mondja, hogy az újabb típusú érettségin a hülye is megszerzi a kettest, aki még életében törivel nem találkozott, viszont a magas pontszámú 5-ös elérése nehéz, mert apróságokan bukik az ember és a hülye javítási útmutatóval sokszor nem tudnak mit kezdeni a tanárok, nincs mese, ha már egy szó nem szerepel az esszében, akkor nem adhatja meg rá a pontot.
Emelt érettségiről úgy tudom, hogy szinte lehetetlen elérni a 100%-ot, a legjobbaknak is. Holott informatika emelt érettségin azért sokan megszerzik a 100%-ot. Van egy ismerősöm, akinek 97%-ra sikerült az emelt törije, ő nagyon ügyes volt és rengeteget foglalkozott vele. De az átlagnak nem sikerül 90% fölött.
Hát azért durvább a középszintűnél. Én 2012 május-júniusban tettem le az emelt szintű érettségit. Nem volt előrehozott érettségim. 70%-os lett a töri emelt. De mondták is amúgy a tanárok is, hogy ez tényleg nehéz volt. Amúgy alig tanultam rá (ez komoly!). A szóbeli tételeket is 2-3 nappal előtte olvastam át egyszer. Bejárogattam felkészítőre, de ott is csak olyat mondtak el amit már tudtam. Nekem nagyon rá van állva az agyam a törire így elég könnyű volt. A tanárok is csak lestek, amikor elmondtam, hogy mennyit készültem. :D Nekem elég volt, ha órán figyeltem. :)
Amúgy amit a többiek mondtak az igaz, hogy csak az esszénél lehet atlaszt használni. Neveket évszámokat, fogalmakat fejből kell tudni. De ne félj ha készülsz rá menni fog, meg a szóbelin is nagyon rendesek. :)
Ha olyan a memóriád mint az enyém akkor nem lehet gond. De én ajánlok azért valami külön tanárt.
Amúgy fiú vagy vagy lány?
Esetleg ha még kérdésed van írj nyugodtan! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!