Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » A 2 éves pénzgyi szakügyintéző...

A 2 éves pénzgyi szakügyintézőt el lehet végezni, ha matekból 3-as vagyok? Nagyon nehéz? Mert sztem ezzel el tudnék helyezkedni de nagyon félek a matektól. Aki megcsinálta az lécci írjon h milyen nehézségű!

Figyelt kérdés
2010. szept. 2. 15:38
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Mi a retkes faxomért akarsz, te erre menni, ha nem megy a matek!!!!!!!
2010. szept. 2. 16:09
 2/14 anonim ***** válasza:
Baz.d meg én se akarok nyelvész lenni, mer ebben az egy kur.va mondatban is tudtam egy vesszőhibát csinálni!!! Belátom, hogy szar vagyok benne.
2010. szept. 2. 16:12
 3/14 A kérdező kommentje:
talán azért akarok menni h jó fizetésem legyen,és ne utcát söpörjek.a másik ok h értelmesebb legyek mint pl. TE a trágár dumáddal(mondjuk már így is messze több intelligenciával rendelkezem mint TE!értelmes válaszokat vártam.aki meg nem tud hozzászólni akk az maradjon csöndbe!
2010. szept. 2. 16:25
 4/14 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező!

Ezt a szakot végzettekkel Dunát lehetne rekeszteni. SOHA nem fogsz sok pénzt keresni, ha nem vagy jó a szakmádban. És ha nem megy a matek, nem leszel jó. Vagy megerőlteted magad, megtanulod (lehetséges, természetesen), de ha nem szereted, nem leszel jó megintcsak a szakmádban. Állíítólag egyre több munkáltató megkérdezi a jegyeidet is. Hát ki fog felvenni, ha esetleg 2-es, 3-as jegyeid lesznek?

A másik: senki sem lesz attól intelligens, vagy kevésbé trágár, hogy tanul...Intelligencia, tudás (tanultság) nem egyenlő.

2010. szept. 2. 17:52
 5/14 anonim ***** válasza:
Ja, és maradjon csöndbeN....
2010. szept. 2. 17:53
 6/14 anonim ***** válasza:
Én rendelkezem intelligenciával, csak már néha eldurran az agyam, ezen a nem értek hozzá, hülye vagyok hozzá, de azért csinálni akarom, mert sok suskát hoz majd...amúgy ne aggódj, el lehet végezni, egyik ismerősöm is elvégezte(egyébként korrepetáltam nem keveset), a legegyszerűbb dolgokhoz sem volt logikája. Más kérdés, hogy mért nem olyat csinálsz, amihez van tehetséged, biztos van olyan, csinálj olyat, neked is jobb lesz. Sajnálom, hogy nem azt mondom, hogy persze menj csak, legyél egy ambíciótlan idióta pit.sa/segg.fej, aki nem ért semmihez, ha ettől rossz ember vagyok, akkor az vagyok. De nem kell meghallgatni egy unintelligens ember hozzászólásait.
2010. szept. 2. 18:46
 7/14 A kérdező kommentje:
jólvan,értem csak sztem a mai világban már elég fontos az h meg tudjak élni azzal amit csinálok.nekem is néha eldurran az agyam amikor trágár beszólásokat kapok a semmiért,hiszen normálisan tettem fel a kérdésemet.nekem ezek a kérdések és a váaszok nagyon fontosak lennének,hiszen valamit kellene kezdenem az életemmel.szóval lehet h igazad van,mert tényleg nem nagyon értek a matekhoz,és nem is szeretem,de olyat nem akarok elvégezni aminek értelme nincsen és elhelyezkedni se tudok majd vele :S
2010. szept. 2. 18:57
 8/14 anonim ***** válasza:

Egy tanácsot tudok adni: végezz el két szakot.

-egy okj-t (az első 23 éves korig ingyenes), ami érdekel, olyan területen és egy gazdasági, műszaki egyetemet, vagy fordítva

-két egyetemet végezz: egyet, ami érdekel, egyet, ami inkább hasznos. A tandíj kérdése bonyolult (mármint, hogy mikor kell fizetni és mikor nem a képzésért), de ha akarod, leírom, amit tudok.

2010. szept. 2. 19:20
 9/14 A kérdező kommentje:
köszi a tanácsot,persze megköszönném ha leírnád :D
2010. szept. 2. 19:26
 10/14 anonim ***** válasza:

Szívesen:) Nos, a felvi.hu a következő módon írta le kérdésemre mailben a dolgokat: ha felvesznek egy A szakra, majd később egy B szakra, akkor:

-mindkettőt végezheted államilag finanszírozott formában, ha a B szakot legkésőbb az A (azaz az elsőnek elkezdett) szakod 3. félévében elkezded. Ha később kezded el (mondjuk az A szak 5. félévében, tehát amikor már harmadéves vagy), akkor viszont csak költségtérítésesre mehetsz.

Ha már elvégeztél egy Ba-t, Ma-t (felsőfokú szakképzést, doktorit), akkor nem kezdhetsz el ingyenesen egy másik ugyanolyan képzést. Egy BA megvan, második BA csak költségtérítésesen mehet. De ha a BA-t eleve fizetősön csináltad, akkor az MA-ra mehetsz áll. finanszírozottra.

Az állam 12 félévet támogat, ha egyszerre csinálsz két szakot (ingyen, tehát az A szak 3. félévében kezded a B szakot), akkor félévente egy félév vonódik le a 12-ből, tehát nem kettő, ami esetleg logikus lenne a két párhuzamos szak mellett.

Ha az A szakot befejezed, akkor a B szak utolsó évéért (5. félévtől) már fizetned kell. Erre elvileg van egy kiskapu, nem tudom, mennyire működik: nem végzed el időben az A szakot (vagyis 7., ill. 8. félévre is hagysz néhány tárgyat, magyarán csúszol) és akkor egyszerre végzel a két szakon, ingyenesen csináltad mindkettőt. De ez nem tudom, hogy működhet-e a gyakorlatban, de szerintem igen...Az állam egy 6 féléves képzést plusz 2 félévig még támogat tudtommal egyébként.

Nos, jelenleg ez a helyzet, én így tudom, ha valamit rosszul tudnék (bár nekem a felvisek írták ezt így), akkor javítson ki, aki jobban tudja.

Nem tudom, hány éves vagy, de ha érdekel ez a dolog, akkor azért rendszeresen figyeld, hogy épp mi a helyzet, mert ez változhat is.

Amúgy állítólag sok helyen van olyan, hogy részletre fizetheted a tandíjat, illetve bizonyos körülmények közt csökkenthetik a tandíjadat (mondjuk szociális helyzet alapján).

Tudtommal amúgy a műszaki, gazdasági képzések nagyon felkapottak mostanában, mondjuk a villamosmérnöki. De ha jó vagy nyelvekből, mehetsz nemzetközi gazdaságra (vagy gazdálkodás, nem tudom, mi a pontos neve). Mindenesetre ne (csak) azt nézd, hogy mire jelentkeznek a legtöbben, ennek nem sok köze van ahhoz, hogy mivel lehet jól keresni. Most pl. nagyon felkapott a turizmus, de ezt sokan szerintem félreértik, mármint azt hiszik, hogy utazás az egész, pedig nem. Ezt a szakot tehát nem ajánlom, csak ha elhivatottságot érzel, mert alapjáraton bizony nem lehet olyan nagyon jól keresni ezzel.

2010. szept. 2. 20:44
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!