Nem késő elkezdeni a biológia szakot?
A kerdezo eltunt... beallt biologusnak es mar az egyetem alatt ehenhalt.
A viccet felreteve: engem is erdekel a dolog. En is neurobiologus vagy barmilyen viselkedeskutato szeretnek lenni ismeretseg nelkul. Az itteni kommentek eleg szomoruak... Most is ez a helyzet? Vagy egyre rosszabb?
A nagybatyam csillagasz es most kint dolgozik Grazban, es szo szerint "csillagaszati" osszegeket keres. (Haha, poenos vagyok, tudom :D) Szoval azert el tudom kepzelni, hogy az ide negativumokat kommentelok is csak azert irtak ilyeneket, mert akkor eppen rosszabb helyzetben voltak (mint amilyenbe barki barmilyen szakmaval belekerulhet), es talan mara mar ok is jobb kilatasokkal birnak.
Miert lenne jobb, ha biologus beallitottsaggal elmennek vegyesznek? Ugyanugy meglehet, hogy nem kapnek allast, de kedvem se lenne keresni, mert nem abban a szakmaban akarnek dolgozni. Biologuskent akar tanarnak is elmehetsz barmikor. Az se keres sokat, de legalabb egy nemes szakma.
En nem hiszem hogy lemondanek errol az almomrol...
Utolsó ne mondjál le az álmodról. De ugye tudod hogy az okos más kárán míg a h.lye maga kárán tanul. Én sajnos az utóbbi kategóriába tartozok. A mi évfolyamunkban kb 110 ember végzett, ebből kb 40 dolgoznak a szakmában, ebből kb 20 vegetál és 20 külföldön elég jól megvan.
Nekem két nyelvvizsgám, PhD-m van és munkanélküli vagyok.
Ha közalkalmazottként fogsz dolgozni akkor kb 100E forintot viszel haza, egy jó szakmunkás ennél többet megkeres.
A másik oldala az hogy rendkívül unalmas, egész nap egy laborban ülni és pipettázni. Tényleg ez az élet célod?
Ha valamire akarod vinni akkor dolgozhatsz napi 12 órát, előző munkahelyemen egy csomó vénlány vett körül, akivel a géneken és a PCR-n kívül másról nem nagyon lehetett beszélni.
Én megutáltam az össze olyat ami bio-val kezdődik.
Bármilyen másik természettudományos szakma sokkal hasznosabb, plusz matematika nem beszélve az informatikáról.
De ne higgy nekem és próbálkozz.
ja és azt elfelejtettem hogy amióta itt mennyiségi képzés van és nem minőségi azóta külföldön egyáltalán nem keresett a magyar felsőoktatást végzett kókler, a biológus szakmára gondolok most.
4 egyetemen van biológus képzés, alsó hangon évente kb 400 biológus végez. Szerinted hova kell ennyi? Ha megnézed az állás hirdetéseket még orvoslátogatónak is olyan kell akinek min 2 év tapasztalata van, vagyis a régi gárda cserélődik és nagyon kevés új kerül be.
Ha nincs komoly ismeretséged akkor a munkaügyi központban kezdesz a diploma után.
Kérdező, nem akarlak elkeseríteni, de, ha már biológus szeretnél lenni, a levelező nagy butaság volt.
Több oktatótól hallottam, hogy, mit és hogyan tanítanak nektek ,illetve, ahogy az elmondásokból lejött, a stílusból, hááát, nem tudom, mibe vesznek titeket.
A papírotok semmit sem fog érni.
Egyszerűen nem elég a 2 hetente 6-7 óra labor. :( Sajnálom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!