Nem késő elkezdeni a biológia szakot?
Ismered a mondást, jobb későn mint soha :)
Ha vigasztal a tudat, én is ismerek jópár embert, akik az életük jó részét "büfészakon" töltötték és mostanság jött meg az eszük.
Nálunk az egyetemen rengeteg az olyan külföldi, akik 24-25 évesen kezdik a 6 éves képzést, mert előtte katonáskodniuk kellett.
Nem ismerem jól a biológus képzést, de a mikrobiológus és neurobiológus nem mesterképzés? (mert akkor neked is le kell húznod öt évet. Még mindig zárójelben hozzáteszem, hogy az orvosin is van mikro- ill. neurobiológia tárgy, és ha az tetszik, lehet menni Phd-zni az intézethez...)
Szegeden vagyok, biológus. Végigjártam az 5 évet, bukás nélkül, 4-es átlaggal, PhD-tam, majd rengeteg segítséggel, megalkuvással és néma elviseléssel most kaptam 2 azaz kettő éves szerződést, miután 1 évig félfizetésért dolgoztam teljes munkaidőben. És baromi szerencsém volt. Tanítok, kutatok, doktorit írok, titkárnőt és laborasszisztenst játszom egyszemélyben. Mégis csak azért maradhatok, mert pont most nyertek egy pályázatot. Két év múlva fogalmam sincs mi lesz velem, 30 leszek, diplomás, tapasztalatokkal, és állás nélkül. Az évfolyamtársaim kb negyede (20 fő) maradt a szakmában, a többi állást se kapott, még PhD helyet se nagyon - jelentős részüket az orvos és biológus szülők gyerekei teszik ki. A barátnőm 3 éve folyamatosan biológus állást keres, az egész országot bejárta már.
Jelenleg és már 3 éve 200 feletti az első éves biológia szakos hallgatók száma, idén, úgy tudom 260 lesz + a levelezősök. Szerinted hova fog ez a többszáz ember kerülni, ha végez?????? Állásba?????
Ha a szüleid orvosok, vagy a legjobb barátaik az egyetem professzorai, gyere biológusnak, van olyan elsős is, aki 40 éves; azonban ha nem ilyenek a szüleid (a gazdagság nem számít, csak a befolyás), akkor pont annyit fog érni ez a diplomád, mint a büfészakos. Én is biológus akartam lenni egész életemben, de soha nem kezdeném újra!!!!
Én meg azt mondom, hogy semmivel sem könnyű manapság elhelyezkedni! Teljesen mindegy, hogy mit tanul az ember!
Miért? Szerintem jogászokból és közgazdászokból speciel sokkal több van.
És teljesen mindegy, hogy mit tanulsz, ha nincs ismeretséged...
Na mind1. Én is biológusi képzésen gondolkodom,most jelenleg teljesen más a szakmám, és nagyon megbántam, amit választottam, ahogyan a kérdező is...
De már elhatároztam, hogy senki véleménye nem fog érdekelni, mert úgyis mindenki mást mond...
Akkor meg? Nem mindegy?
Nekem meg értelmes , fiatal biológusra, mikrobiológusra lenne szükségem gyártáshoz, fejlesztéshez. portáptalaljok gyártása ,fejlesztése, minőségvizsgálata stb
Ha van olyan aki Budapesten ilyen lehetőséget keres az ne habozzon, irjon
support@nebotrade.hu cimre
Hogy döntöttél végül? :)
Nagyon kíváncsi vagyok!
Én Biológus BSc-t végeztem, most Élelmiszerbiztonsági-és minőségi mérnök MSc-n vagyok. Én nem bántam meg a biológus alapdiplomát. Szerintem ez sem rosszabb, mint bármelyik más szakma manapság. És ha egyszer ez az álmod? És azt kell mondjam, elég sok álláshirdetést is láttam...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!