Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri tanulni? Megéri egyetem...

Megéri tanulni? Megéri egyetemre járni?

Figyelt kérdés

3-ad éves vagyok, jövőre végzek már csak a diploma munka kell meg a megvédése aztán kész is.

Annakidején programtervező informatikus szakot választottam azért, mert elsősorban realista, műszaki beállítottságú ember vagyok és nagyon szerettem az informatikát, szoftverfejlesztésben akartam jeleskedni és ezen a területen képzeltem el a jövőmet. A szüleim, meg a nagyszüleim egyfolytában azt hajtogatták, hogy tanuljak, meg nagyon jól kell tanulni, meg mit tudom én már a f@sz_om tele volt vele.

Voltak olyan osztálytársaim, akik soha nem tanultak semmit. Éppenhogy átmentek ketessel, meg ilyenek. Egész életükben csak buliztak meg éltek (ami nekem ki maradt ugye), most meg egy Séf nevű suliba járnak (aki nem tudná Veszprémben van), séfnek, pincérnek meg ilyen egyéb szakokra a turizmus-vendéglátáson belül. Mondani sem kell, hogy vannak ilyen szakmai gyakorlati helyek Németországban, Ausztriában, Vagy Cipruson és ott is dolgoztak, bejárták a fél világot, meg végig bulizták azt a fél évet amíg kint voltak és hazajöttek több mint 500 ezer forinttal, meg egy csomó jó élménnyel. Én hányszor voltam Németországban vagy, a Földközi-tengeren Cipruson? Egyszer sem. Szóval ezek után kérdezem. Megéri tanulni? Nagyon kétségbe vagyok esve.

2012. dec. 29. 15:10
1 2 3
 21/26 anonim ***** válasza:
83%
Én örülök, hogy van lehetőségem tanulni és azt tanulom, ami igazán érdekel. Azzal meg nem kell foglalkozni, hogy mások mit csinálnak. Körülöttem is vannak olyanok, akik bulinak tekintik az egyetemi éveiket, és így is átmennek kettesekkel mindig. Az életben viszont nem ezek a jegyek számítanak, hanem az, hogy ki mennyire ért a szakmájához. Ők valószínűleg semmit sem értenek majd, nem is ezen a területen helyezkednek majd el, hanem kimennek pl. külföldre mosogatni. Na bumm, nagy dolog. Én meg reményeim szerint a hivatásommal az embereket fogom szolgálni. És nem az fog érdekelni, hogy ki mennyit keres külföldön, hanem az, hogy én mire vittem az életemben és mennyi emberen segítettem. A jövőm rajtam múlik, az úgy nem fog menni, hogy most bulizok folyton, aztán majd lesz valami. A jövőmért most kell dolgozni, és ez nem csak a tanulásból áll, hanem az is kell hozzá, hogy felelősen készüljek a "nagybetűs ÉLET-re".
2012. dec. 30. 19:21
 22/26 anonim ***** válasza:
91%

Hát, jó kérdés.:D

Nálunk azok, akik átbukdácsolták az egyetemet, de voltak kapcsolataik -illetve az illető szüleinek már voltak kapcsolataik- azoknak megérte elvégezni az egyetemet, mert végigbulizták, végigszórakozták az egészet, aztán mentek tovább a már kitaposott úton.

Akiknek nem voltak kapcsolataik, azok mentek tescoba kb diploma után.

Nem negatívkodni akarok,ez az én tapasztalatom. Én két év után léptem le,minden vizsgám megvolt, de érdekes, hogy a saját fejemmel feltaláltam magam, és jól keresek diploma nélkül. Mert am nem vagyok hülye, hogy x évig könyveket meg elméleti szarokat kelljen magolnom , aztán meglepődve tapasztaljam, hogy a gyakorlatban meg fingom nincs semmiről.

2012. dec. 31. 06:52
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Am, ha eddig megcsináltad, folytasd sztem , aztán meglátod mi lesz. Nyelvekre figyelj, az jól jön, főleg, ha külföldben gondolkozol.

Sok sikert.

2012. dec. 31. 06:54
 24/26 anonim ***** válasza:
0%
Én úgy látom hogy nem éri meg, mert kifizetsz egy valag pénzt az egyetemért, aztán nem keresel vele többet, mint egy olyan, aki okj-s tanfolyamot végzett és dolgozik valahol.Az a pénz amit belefektetsz, sosem térül meg. Én pl nagyon szeretnék orvos lenni, és nagyon érdekel, amióta tudok olvasni bújom az ilyen könyveket, de rá kellett jönnöm, hogy abból nem fogok megélni.
2013. febr. 4. 16:43
 25/26 anonim válasza:
Szerintem lehet szegénységben is boldognak lenni, jelen álláspontomban nem éri meg egyetemre járni, mert rengeteg a tanulás és a stressz MÁR KÖZÉPSULIBAN IS! :/
2018. febr. 25. 18:23
 26/26 anonim válasza:

Szia! Megérte?:)

Komolyan kérdezem, ugyanabban a helyzetben vagyok mint te közel 10 éve. Így visszatekintve hogyan látod?

2021. szept. 9. 19:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!