Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri tanulni? Megéri egyetem...

Megéri tanulni? Megéri egyetemre járni?

Figyelt kérdés

3-ad éves vagyok, jövőre végzek már csak a diploma munka kell meg a megvédése aztán kész is.

Annakidején programtervező informatikus szakot választottam azért, mert elsősorban realista, műszaki beállítottságú ember vagyok és nagyon szerettem az informatikát, szoftverfejlesztésben akartam jeleskedni és ezen a területen képzeltem el a jövőmet. A szüleim, meg a nagyszüleim egyfolytában azt hajtogatták, hogy tanuljak, meg nagyon jól kell tanulni, meg mit tudom én már a f@sz_om tele volt vele.

Voltak olyan osztálytársaim, akik soha nem tanultak semmit. Éppenhogy átmentek ketessel, meg ilyenek. Egész életükben csak buliztak meg éltek (ami nekem ki maradt ugye), most meg egy Séf nevű suliba járnak (aki nem tudná Veszprémben van), séfnek, pincérnek meg ilyen egyéb szakokra a turizmus-vendéglátáson belül. Mondani sem kell, hogy vannak ilyen szakmai gyakorlati helyek Németországban, Ausztriában, Vagy Cipruson és ott is dolgoztak, bejárták a fél világot, meg végig bulizták azt a fél évet amíg kint voltak és hazajöttek több mint 500 ezer forinttal, meg egy csomó jó élménnyel. Én hányszor voltam Németországban vagy, a Földközi-tengeren Cipruson? Egyszer sem. Szóval ezek után kérdezem. Megéri tanulni? Nagyon kétségbe vagyok esve.

2012. dec. 29. 15:10
1 2 3
 1/26 anonim ***** válasza:
87%
Hosszútávon igen, főleg informatikát.
2012. dec. 29. 15:14
 2/26 anonim ***** válasza:
88%
Tudod hány segged kell kinyalni és hány faszt kell szopni, hogy kijuss így bulizni? Tanulj inkább.
2012. dec. 29. 15:15
 3/26 anonim ***** válasza:
34%

Nem, nem éri meg.

Engem nagyon kemény neveléssel indítottak az általános iskola elején. Egy pici hibám volt, már elölről kellett kezdenem az egész feladatot. Mindent kikérdeztek, mindent tudnom kellett.

Amikor már lazult a fogás és önálló gondolkodásom lett, akkorra már belém lett nevelve, hogy egyetlen feladatom most a tanulás, de azt rendesen végezzem.

Amikor kicsit kijjebb kerültem a dackorszakból, már minden tárgy értelmét megláttam. Persze szerintem se jó minden úgy, ahogy van, de azért minden tárgynak van értelme, alapműveltség, érdekes, logikát fejleszt, memóriát fejleszt, világ működését magyarázza, emberi cselekedetek miértjét magyarázza stb.

Szóval keményen tanultam ált. isk. és gimnázium alatt, ráadásul mindkettő eléggé jó iskola volt, ha a ranglistákon nem is szerepeltek, de azért volt követelmény rendesen. Nehezebben is tanulok az átlagnál.

Szóval 13 évem azzal telt, hogy amit feladtak, igyekeztem megtanulni. Nem puskáztam, mert nekem nem öröm önerőmből kívül, önmagamnak is hazudva elérni valamit. Mindent igyekeztem megtanulni, mert öröm volt a jó jegy, és fontosnak tartottam a műveltséget.

Közben azt láttam, a többiek UGYANAZT az átlagot vagy jobbat elérnek úgy, hogy alig tanulnak. Nemhogy örülnek, ha aludni van idejük, mint én voltam vele, hanem buliznak, kocsmáznak, hobbiznak, sportolnak hétköznap is.

Jó, nem zavart hogy én tanulok más kevesebbet, az zavart, hogy mégis eléri ugyanazt...

Aztán kezdődtek a beszólogatások, miszerint nincs életem, meg fogok keseredni, vissza fogom sírni a fiatalságomat, stb. Ezekkel máig nem értek egyet, de nyilván munkálnak bennem, szomorítanak.

Erre rossz színvonalú egyetemre kerültem, holott csak egy könnyebbre akartam jönni mert nehezen tanulok. Hát ez nemcsak könnyebb, egyenesen nevetséges. A ponthatár majdnem a jogszabályi minimum (240) volt. A szak nem tetszik, tehát nem találtam meg életem hivatását. Ráadásul ezzel elhelyezkedni se lehet.

Közben minden zh-ra tanultam, ha a másik zh nem akadályozta, akkor nemcsak 1-2 nappal, hanem egy héttel előtte már elkezdtem. A beadandókat nem utolsó este csaptam össze, hanem hétvégén nekiültem megcsinálni.

Azt látom, hogy aki végigbulizta az egész félévet, sz*rt bele mindenbe, előadásokon mással iratta rá magát a katalógusra, az is átmegy kb. mindenen, csak nem "élesben", hanem pótzh-n. Magyarul eléri ugyanazt, mint én, aki időben tanult, időben készült, megcsinált mindent.

Nem, nem éri meg tanulni...

Nem éri meg, mert más bulizva is eléri ugyanazt, mint én gürizve.

F*nébe az egésszel, nem éri meg :(

2012. dec. 29. 15:26
 4/26 anonim ***** válasza:
80%

Egy jó informatikus itt Magyarországon megtudja keresni azt a pénzt, amivel saját keresetéből utazhat külföldre pihenni, és nem dolgozni. Akik kint voltak dolgozni azok rengeteg megaláztatáson, és rengeteg melón keresztül érkeztek haza. az a pénz itt elfogy és aztán mi lesz?

Az informatikus szakma az egyik leg keresettebb szakma.

Türelem, és neked lesz a jobb.

2012. dec. 29. 15:28
 5/26 anonim ***** válasza:
76%
Kérdező azért egy info szakon baromira nem elég ha csak papírod lenne meg de semmit nem tudsz programozni.Igenis megéri tanulni.
2012. dec. 29. 17:05
 6/26 anonim ***** válasza:
78%
Csak megerősiteni tudom az előttem leirtakat. Hosszútávon mindenképpen megéri. Ha most nem is tűnik úgy.
2012. dec. 29. 17:08
 7/26 A kérdező kommentje:
Köszönöm mindenki válaszát. Remélem tényleg megéri. A sors fintora és az élet igazságtalanságai bosszantanak, amik néha-néha irigységet szülnek bennem, de aztán elmúlik, majd megint előjön.
2012. dec. 29. 17:20
 8/26 anonim ***** válasza:
8%
Akik lepontoztak, azok vagy az első mondatig olvasták vagy olyan szerencsések, hogy nem tudják megérteni, ami a gondom.
2012. dec. 29. 17:20
 9/26 anonim ***** válasza:
75%
Az a baj, te van olyan szerencsétlen, hogy görcsösen görnyedsz a könyvek fölé és gürizel, közben fújsz másokra, akik élnek emellett, jól érzik magukat, élményeket szereznek és ugyanazt kb. elérik, mint te. Olyan szépen be fogsz savanyodni, hogy öröm lesz nézni, borzasztóan görcsös vagy azok alapján, amit leírtál. De sajnáld magad tovább nyugodtan.
2012. dec. 29. 17:50
 10/26 anonim ***** válasza:
100%
*van=vagy
2012. dec. 29. 17:50
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!