Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Megéri tanulni? Megéri egyetem...

Megéri tanulni? Megéri egyetemre járni?

Figyelt kérdés

3-ad éves vagyok, jövőre végzek már csak a diploma munka kell meg a megvédése aztán kész is.

Annakidején programtervező informatikus szakot választottam azért, mert elsősorban realista, műszaki beállítottságú ember vagyok és nagyon szerettem az informatikát, szoftverfejlesztésben akartam jeleskedni és ezen a területen képzeltem el a jövőmet. A szüleim, meg a nagyszüleim egyfolytában azt hajtogatták, hogy tanuljak, meg nagyon jól kell tanulni, meg mit tudom én már a f@sz_om tele volt vele.

Voltak olyan osztálytársaim, akik soha nem tanultak semmit. Éppenhogy átmentek ketessel, meg ilyenek. Egész életükben csak buliztak meg éltek (ami nekem ki maradt ugye), most meg egy Séf nevű suliba járnak (aki nem tudná Veszprémben van), séfnek, pincérnek meg ilyen egyéb szakokra a turizmus-vendéglátáson belül. Mondani sem kell, hogy vannak ilyen szakmai gyakorlati helyek Németországban, Ausztriában, Vagy Cipruson és ott is dolgoztak, bejárták a fél világot, meg végig bulizták azt a fél évet amíg kint voltak és hazajöttek több mint 500 ezer forinttal, meg egy csomó jó élménnyel. Én hányszor voltam Németországban vagy, a Földközi-tengeren Cipruson? Egyszer sem. Szóval ezek után kérdezem. Megéri tanulni? Nagyon kétségbe vagyok esve.

2012. dec. 29. 15:10
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
79%

Osztálytársnőm, barátnőm hasonló hozzád. Sokat kell tanulnia ahhoz, hogy menjen neki minden ötösre. Sírva fakad egy négyes esetén. Külön órákra jár, hobbija nincs, csak az olvasás, de hát nem ér rá, mert folyton tanulnia kell. Szegény be van gyöpösödve, semmi szeretet nincs a szívében az emberek iránt, utálatosan tud viselkedni. Még nekem is képes azt írni szimplán, hogy dögöljek meg...

Nem tartom jónak ezt a végletet, persze a tanulás fontos. Én magamnak kialakítottam az érdeklődési körömet és abban mélyülök el, csak hát lusta is vagyok, ennek ellenére *lekopogom* egészen jól teljesítek. Nem kiemelkedően, de tudom, amit tudok.

2012. dec. 29. 17:57
 12/26 anonim ***** válasza:
11%
"Köszönöm mindenki válaszát. Remélem tényleg megéri. A sors fintora és az élet igazságtalanságai bosszantanak, amik néha-néha irigységet szülnek bennem, de aztán elmúlik, majd megint előjön." -- Pontosan ezt érzem én is. :/
2012. dec. 29. 18:09
 13/26 anonim ***** válasza:
89%
Hát nem tudom, szerintem a kettő (mármint a bulik + utazás és a tanulás) nem zárja ki egymást. Én a BME-re járok (ÉMK), de ettől függetlenül elég sokat bulizom, mellette tanulgatok is, persze nem vagyok a legszorgalmasabb, de eddig (3-ad éves vagyok) még egy tárggyal sem csúsztam, nyilván sokszor én is csak póton vagy pótpóton megyek át, de azért szerintem ez a BME-n belefér. Hát a házik elég húzósak, de azért nem halok azokba sem bele. Én élvezem az egyetemet, hogy értelmes emberek között lehetek, hogy tanulhatok, de közben jól is érzem magam, ráadásul kolis vagyok, így tényleg tök buli az élet! :D Hosszú távon pedig remélem, hogy lesz egy normális munkám, akár külföldön, akár itthon, és hogy ez nem azt takarja, hogy más piszkos tányérjait kell egy luxushajón mosogatnom vagy a kövér milliomosoknak főzögetni a homárt. Hanem, hogy akár hidakat, metrókat, aluljárókat valósítanak meg az én terveim alapján.
2012. dec. 29. 21:40
 14/26 anonim ***** válasza:
100%
Utolsó: Magyarországon metrókat! :D biztosan nem :D
2012. dec. 29. 22:48
 15/26 anonim ***** válasza:
Amúgy simán, most tervezgetik az ötös nyomvonalát. Biztos állás 30 éven keresztül. :D
2012. dec. 29. 22:49
 16/26 anonim ***** válasza:
30? Ne röhögtess, jó lesz az neked nyugdíjig is.
2012. dec. 29. 22:52
 17/26 anonim ***** válasza:
Nem is akarok feltétlenül itthon maradni... Amúgy most nyáron a 4-es mertónál voltam gyakornok, jó dolog ez.
2012. dec. 29. 23:11
 18/26 anonim ***** válasza:
És mit láttál?
2012. dec. 29. 23:14
 19/26 anonim ***** válasza:
Hát főleg a Kálvin téri megállónál voltam, az már elvileg tavaszra kész. Jó megoldások vannak, főleg a betonnal trükköztek sokat, nekem nagyon tetszik. Lent már a Siemens dolgozik, ott nem voltam.
2012. dec. 29. 23:22
 20/26 anonim ***** válasza:
Mármint a földalatti részen, a megállóknál voltam, csak az elektromos részét nem láttam.
2012. dec. 29. 23:23
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!