Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Pályaválasztás. A felsoroltak...

Pályaválasztás. A felsoroltak közül melyik lenne a legelőnyösebb?

Figyelt kérdés

Pszichológus?Ügyvéd?Biokémikus?Tortenesz?Egyetemi tanár?Orvos?Politologia?

11.es vagyok lassan el kell dontenem.Real tárgyakkal nem vagyok kibékülve,kivéve a biosszal. Az nagyon jól megy.Biokemiabol kulonosen,az állatok/novenyek temakor azt nem szerettem.Egyebkent a reál targyak(matek,fizika) azok semmiképp.Töri mostanság nagyon jol megy es erdekel nagyon.de nem az ókori roma/görög/honfoglalas stb hanem a kora ujkortol kezdve,főleg a sok politikai/vallási ellentét stb. Ha esetleg valaki írna választ es segítene a véleményével akkor írhatok privatot ? Kort legyszi írjatok

2012. dec. 29. 00:02
 1/7 anonim ***** válasza:
60%

Politológusként biztos nem fogsz éhen halni, és munkád is lesz. A biológia nagyon nehéz egyetemen, de szerintem azzal is el tudnál majd helyezkedni..

A kérdésedet olvasva, szerintem ez a 2 szak a hozzád való.

Talán annyi még, hogy a biosz érdekesebb:)

2012. dec. 29. 00:24
 2/7 anonim válasza:
Ezek közül szerintem a legértelmesebb az ügyvéd, orvos, biokémikus, de az biztos, hogy egyetemen felejtsd el a gimis színvonalat és itt nagyon belemennek a dolgokba, mert ezek komolyabb szakmák is. Előző hozzászólóval amúgy nem nagyon értek egyet a politológiában, mert két ismerősöm is van aki komolyabb kapcsolatok nélkül nem nagyon tud semmire se menni vele. Amúgy vannak olyan képzések is ami számításosnak tűnnek, de annyira nem matek, fizika, legalábbis szerintem pl élelmiszermérnök, formatervező, környezetmérnök. Nem tudom, hogy lehet ezekkel elhelyezkedni, de ha még van 1 éved érdemes ezeknek is utána nézni.
2012. dec. 29. 01:52
 3/7 A kérdező kommentje:
Legközelebb a pszichológia áll hozzam
2012. dec. 29. 02:02
 4/7 anonim ***** válasza:
Politiológia, egyetemi tanár: ne! AZ egyetemi tanárok iszonyú sokat tanulnak, alig kapnak fizetést (tapasztalat), a politológia meg egy vicc... Ezek közül ügyvéd,orvos, vagy pszichológus.
2012. dec. 29. 09:04
 5/7 anonim ***** válasza:
Ha a reál tárgyakkal nem vagy kibékülve akkor ne menj orvosnak.
2012. dec. 29. 09:39
 6/7 anonim válasza:

A szakok legtöbbjén az egyetemen, az első pár félévet a teljes alapozással kezdik. Tehát ha reál tárgyat választassz, az azt jelenti, hogy matek mindenképpen lesz. Ha biokémikus szeretnél lenni, akkor a biológiát és a kémiát is előbb alapjaiban kell elsajátítanod, hogy utána orientálódhass. (tehát ha pl. valaki kísérleti fizikus szeretne lenni, attól még lesznek kötelező elméleti fizika kurzusai is, amit el KELL végezzen)

És más szakoknál is, így a törinél is minden korszakon végig kell galoppozz, a végső cél eléréséhez.

Orvosoknál szintén van pár fizika kurzus a kötelezők közt, bár ezt kis korrepetálás árán szokták tudni teljesíteni. Azon a szakon nem ez a legnehezebb, de ha nagyon-nagyon nem megy, akkor okozhat gondot a fizika ott is.

Ügyvéd szakmáról csak véleményt tudok mondani:

A magas fizetés reményében sokan választják ezt, csak azt látom, hogy pont azért mert sokan vannak, munkát vagy az talál aki az egyetemről kikerülve a legjobban egyike, vagy az, akinek van olyan ismerőse, aki friss diplomásként álláshoz segíti.

A leírtak tényleg ne vegyék el a kedved egyik szakmától se, ha valami célt kitűzöl magad elé, és elég elszánt vagy, nagyon sok mindent el lehet érni. Viszont pályaválasztáskor azt az egyet feltétlen vedd figyelembe, hogy el tudod-e képzelni magad az adott szakról kikerülve, ahogy azon a pályán hosszú éveket dolgozol. Értékes évek veszhetnek oda az államilag finanszírozott éveidből, ha csak útközben gondolsz bele, hogy te ezt nem akarod napi 8 (vagy több) órában csinálni.

2012. dec. 30. 21:30
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) főleg utolsó :)
2012. dec. 30. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!