Érdemes biológia- kémia tanárnak elmenni tanulni?
nos azt érdemes tanulni amit szeretnél nem?!
tanár szeretnél lenni ez egy szép pálya és igen szerintem már most hiány van.
ha most a fizetés v anyagi részére gondolsz akkor tudod a választ... manapság politikusnak érdemes "tanulni" ugye már amennyit azok is tanultak.
a lényeg h ezt a kérdés magadnak kell megválaszolnod leginkább
Nem 12 éves, hanem 12.-es.
Egyébként a kémia, fizika tanárokból most is hiány van, tehát ha elvégzed, mindeféleképpen lesz munkád. Azonban szerintem nem érdemes tanárnak menni, mert nem kapsz annyi pénzt a nebulók oktatásáért, amennyit a sok tanulás után megérdemelnél. Egy közgazdász mondjuk negyed annyit tanul, de már a kezdő fizetése magasabb lesz, mint amennyit te később kaphatsz. Vegyészre szintén érvényesek az előbb említettek. Több vegyész ismerősöm van, így tapasztalatból mondom, illetve olvastam is különböző fórumokon, hogy a vegyészeket sem fizetik agyon. A kémiával egyetlen foglalkozás hasznos az pedig a vegyészmérnök, amivel lehet keresni.
Persze ha tanár akarsz lenni legyél, magadat eltarthatod 100-130ezres fizetésből, de ha családod lesz, ezzel elég szűkösen fogtok élni.
Basszus tényleg.
Hülye vagyok sry :P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!