Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ezektől függetlenül mehetnék...

Ezektől függetlenül mehetnék biológia szakra?

Figyelt kérdés

Szeretem a biológiát, leginkább az emberi szervezettel kapcsolatos dolgokat. De szerettem nagyon az állatok és növények szervezetéről, szaporodásáról, szerveiről, szöveteiről tanulni. Imádtam a genetikát és az ökológiát is.

Sajnos nem gondoltam arra, hogy biológia szakra menjek, azt hittem, a biológia csak egy szeretett tantárgyam. Most viszont olyan szakon vagyok, aminek a diplomájával majd kitörölhetem, ráadásul nem is érdekel.

Nehezen tanulok, nem túl jó a logikám. Viszont leülök tanulni, nem zavar, hogy hétvégén meg délutánonként tanulok, és kevesebbet megyek el itthonról. Úgyhogy szorgalommal behozom a "buta"-ságomat, már amennyire lehet.

A kémiával nem vagyok jó viszonyban, de én úgy érzem, bevállalnám. Szenvedni kellene érte, de reménykedem, hogy menne.

Az ELTE-n tényleg nem jó a képzés? Szegediektől azt hallom, hogy nem, viszont mások mondják, hogy az ELTE diákjai is ott maradnak kutatni vagy tanárnak mennek esetleg - de ez ritkább -, szóval azzal is lehet menni valamire. Nem tudom, kinek-minek higgyek.

Jobb lenne nekem Budapest.

7 féléves képzésen használok el 2 félét, utána mennék át ugye erre a 6 félévesre. Mennyi csúszási lehetőségem marad?

Van itt végzett biológus? Mivel foglalkozik pontosan, mennyire monoton, mennyire szerethető?

2012. dec. 18. 13:18
 1/2 anonim ***** válasza:
biológia bsc-vel ugyanúgy kitörölheted majd. sajna a ttk szakok sem érnek semmit msc nélkül. viszont sokkal nehezebbek, mint a bölcsész bohóckodások.
2012. dec. 18. 20:33
 2/2 A kérdező kommentje:
És MSc-vel együtt?
2012. dec. 18. 20:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!