Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Ha a biológia érdekel legfőkép...

Ha a biológia érdekel legfőképpen, akkor milyen főiskolai szak jöhet még szóba a biológuson kívül?

Figyelt kérdés

Szeretem az élővilágot, az élettant, a környezetet, a kémiával is jóban vagyok, bár nehezen tanulom.

Érdekel a molekuláris, és sejtbiológia is.

Pestre szeretnék menni mindenképpen tanulni, de csak az eltén van biológus szak, és oda kevés a pontom. (még plusz két nyelv vizsgával sem lenne elég)

Milyen szak épül még leginkább az élővilágra, aminek van jövöje is?

Gondolkoztam valami agrár, vagy mezőgazdasági szakon is...szerintetek?

2012. dec. 14. 21:45
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

TTK karos tárgyak: pl környezettan, környezetmérnök, anyagmérnök stb

Egészségügyi terület: védőnő, ápoló, gyógytornász, népegészségügyi ellenőr

Mérnők: talán élelmiszermérnök

erek jutottak hirtelen eszembe

2012. dec. 14. 21:50
 2/12 anonim ***** válasza:
25%

Első, megverlek, amiért beajánlottad neki a környezetmérnöki szakot.

Jól esett?

Kérdező, ha gyárban akarsz dolgozni a szalag mellett, akkor ahhoz ne tanulj 3,5 évet.

Amúgy orvos, állatorvos, biológia, biomérnök (ez utóbbiban nincs sok biosz, mégis, amennyire tudom, azért lehet biosszal kapcsolatos munkakört kapni)

2012. dec. 14. 23:18
 3/12 anonim ***** válasza:
59%

Nem jogos a felháborodásod, odaírtam, hogy azt írom ami eszembe jut, mint ahogy te is. Azért mert te ezeket preferálod attól vannak még olyan szakok ahol van biológia és a kérdező ezt kérdezte. Azt sem írta oda, ha jól látom, hogy sokat kereső vagy hiány szakma legyen vagy egyáltalán bármilyen feltételt is.

HA mások véleménye iránti nem tetszésedet úgy fejezed ki, hogy megvered akkor hajrá.

2012. dec. 14. 23:42
 4/12 anonim ***** válasza:

A kamuszakoknak a nevét se kellene leírni, nehogy megtessen a kérdezőnek és oda menjen tanulni.

Rettentő nagy fájdalom tud lenni, hogy 3,5, 5,5 év végigtanulás után kikötsz a KFC-ben... ja, bocs, az elit hely. Egy gyárban vagy pedig a pékségben hajnalban kenyeret árulni.

Innen ered a "megverem" meg stb. indulatok...

2012. dec. 14. 23:53
 5/12 anonim ***** válasza:
51%
Akkor jelezd kérlek az illetékesek felé, hogy a Felvételi tájékoztatóból is legyenek szívesek kihagyni sőt szüntessék meg őket mert ez tűrhetetlen. Én csak a feltett kérdésre válaszoltam, biztosítottam a szabad választás jogát. Ha intelligens és utánaolvas akkor megtudja ú is állapítani, hogy hova érdemes menni. Te csak a subjektív véleményedhez ragaszkodsz minden áron.
2012. dec. 15. 00:02
 6/12 anonim ***** válasza:

Tényekhez ragaszkodom.

Kérdező, Te pedig tényleg olvass utána!!

2012. dec. 15. 00:03
 7/12 anonim ***** válasza:

Ja és kérdező bocs az offok-ért.

Szerintem nézz körül a vidéki egyetemeken is biosz szakot tekintve, ha tényleg az érdekel, ott alacsonyabbak a ponthatárok.

JA még egy annak aki megverne: ha járatos lennél a dolgokban rájöhettél volna, hogy, ha biológiára nincs elég pontja akkor valszeg orvosira illetve állat orvosíra sincs mivel azokra még fizetősre is vagy egy 100 ponttal több kell.

2012. dec. 15. 00:07
 8/12 anonim ***** válasza:
A kamuszak semmilyen pontszámmal se jó dolog....
2012. dec. 15. 00:11
 9/12 anonim ***** válasza:

Igazából legyen diplomás munkanélküli az, aki akar.

Pontozzon le bárki nyugodtan.

Menjen töltelékszakra (olyanra, amiről a tanárok maguk bevallják, hogy azért indult, mert kevés lett a felvételiző, és kellett valamit tenni, hogy legyen ki tanítani), aki akar.

2012. dec. 15. 10:47
 10/12 anonim ***** válasza:
Kedves második. A kérdező mondta hogy nincs sok pontja, tehát az általad ajánlottak 90%-a kiesik. Neked az jól esett hogy fájdítod a szívét? Amúgy talán még az egészségügyi szakok között nézelődj, esetleg népegészségügyi ellenőr.
2012. dec. 15. 15:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!