Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Biológia szak biológia érettsé...

Biológia szak biológia érettségi nélkül?

Figyelt kérdés
Az ELTE biológis szakára szeretnék menni(humán vagy mikrobiológus Msc-t tervezek majd) de gimnáziumban katasztrófa a biológia oktatás. És az emberi szervezetet megtanulom ,mert otthon utánaolvasok, de pl a növényeket nem tudom, ezért nem érettségizem belőle, mert nem hiszem, hogy jól sikerülne, de kémiából nagyon jó vagyok és szeretem, ezért abból érettségizem. Szerintetek érdemes biológia szakra menni biológia érettségi nélkül vagy felejtsem el? Amúgy egyetemen átveszik a középsulis anyagok vagy csak ráépítve mennek tovább, és nincs róla szó?
2012. nov. 17. 13:02
 1/1 anonim ***** válasza:

Hello!

Bocs, hogy ilyen soká válaszolok. Én a helyedben inkább Szegedre jönnék. Az ELTE-ről nagyon sok rosszat hallottam (elég nehéz bekerülni, kb. 370 pont kellett most is, igazságtalan tanárok, stb.) Én az SZTE biológiára járok, sokan jönnek ide Pestről, Pest megyéből, stb. (szóval elég messziről), és sok ELTE-s is van közöttük. Ide nagyon könnyen be lehet kerülni (258 pont kellett), a tanszék csúcsmodern (most újították fel az egész épületet).

Nálunk mindent a full alapokról indítanak. Nagyon sokszor mondják a tanárok a "gimnáziumban tanulták már..." kezdetű uncsi dumát, de úgyis mindent (még a legevidensebb dolgokat) is elmondanak :D (pl. a mikroszkóp részeit csak 5 különböző órán hallottam). Az első félév ilyen alapozó félév, sok újdonsággal, de ez csak a középsulis ismeretek kiegészítése.

Hogy érdemes-e bioszra jönni érettségi nélkül? Változó. Több olyan embert is ismerek, akik más szakokról jöttek át (pl. építész, kémia BSc, stb.), és nekik csak a középsulis tudásuk volt meg, de azoknak is jól megy. Viszont vannak olyanok is, akik tök jó emelt érettségit írtak, és egy csomó tárgyból buknak.

A biosz szakhoz nagyon-nagyon-nagyon sok szorgalom és akarás és elhivatottság kell, mert ha nem figyelsz, gyorsan kiesel (ez az ELTÉn is így van). Sok az egymásra épülés, nagyon könnyen csúszhatsz, kevesen végzik el 3 év alatt (annak ellenére, hogy könnyű bekerülni).

Elsőéves vagyok itt Szegeden, és nem bántam meg, hogy ide jöttem. Szuper társaság, nagyon segítőkészek az emberek, a tanárok korrektek (de baromira visszakérik az anyagot). Jó bulik vannak, a koleszok is barátságosak, a város is nagyon klassz. :D

2012. dec. 3. 22:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!