Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Károli ÁJK jogász - vélemények?

Károli ÁJK jogász - vélemények?

Figyelt kérdés
Sziasztok! Idén érettségizek és jogot szeretnék tanulni. Lakóhely miatt a három pesti - ELTE, PPKE, KRE - jöhet szóba, de elsősorban azt szeretném, ami 'mérsékelten' nehéz, nem szivatnak nagyon sokat. Károli jogról mik a vélemények?

#jog #jogász #Károli #ELTE-ÁJK #KRE-ÁJK #Károli ÁJK #Károli jog #Károli jogász
2012. dec. 3. 17:43
 1/4 tomala ***** válasza:
52%
Az már túl gyenge, semmit nem ér a diplomája. Akkor már inkább Pázmány. Ott azért kell tanulni, de nem szívatnak szét minden vizsgán.
2012. dec. 4. 10:52
 2/4 A kérdező kommentje:

Bocsi, de mit takar pontosan, nem csak általánosságokban ez a nem ér semmit a diplomája?

Gyenge az oktatás/vizsgák színvonala? Nem követelnek sokat?

Tapogatózok még csak, hogy hova érdemes. Ugyanígy nem csak általánosságban érdekelnének vélemények a másik két pesti suliról is :)

2012. dec. 4. 17:02
 3/4 tomala ***** válasza:
44%

A munkáltatóknál egyértelműen rangsorolják a jelentkezőket már az egyetem alapján. Ez a sorrend nagyjából mindehol így néz ki:

1. Elte

2. Pázmány

3. Vidéki egyetemek

4. Károli és a fentiek estis/levelezős hallgatói.

Már leírtam itt egyszer: volt olyan, hogy egy álláshoz a meghallgatásra túl sok ember ment el, aki nem volt pázmányos/eltés, azt hazaküldték.

Nem beszélve arról, hogy ügyvédek között azért megy egymás fikázása, többek között azzal, hogy ki hova járt. A Károli pedig a legkisebb presztízsű jogi karral rendelkezik.

A számonkérésről nyilván nincs konkrét tapasztalatom, de az eltén már az oktatók részéről is mennek pl. ilyen oltások, hogy "na, kolléga, nem a károlin van".

Meg hallottam már olyat is, hogy "ezt a pázmányon már nem szoktuk elmondani, de aki itt jó jegyet akar, annak tudnia kell".

2012. dec. 4. 17:50
 4/4 anonim ***** válasza:
77%
Kedves előző, látszik, hogy nem volt még részed a munkaerőpiacon. Igazából mindegy, hogy hol végzel, kérdés az, hogy mennyit tudsz kihozni a diplomádból, a oktatás által adódott lehetőségekből. Van károlis ismerősöm, aki számos nemzetközi tudományos versenyen vett részt, és nyert el dobogós helyet, manapság már egy nemzetközi ügyvédi irodában dolgozik. A munkáltatóknál nem az a jolly joker, akinek ELTE-s diplomája van, amit nappalin szerzett - teszem hozzá, a diplomán nincs rajta, hogy levelezőn, vagy nappalin végezted el a szakot -, hanem a szakmai tapasztalat az, amivel kitűnhetsz a többi pályázó közül. Már az egyetem alatt el kell helyezkedned valahol, és gyűjteni a rutint, enélkül nem leszel versenyképes, hiába van ELTE-s summa cum laude diplomád, max egy ügyvédi irodába felvesznek, ahol keresel havi 90.000,- Ft-ot a napi 12 órás melóval... Én még be sem fejeztem a tanulmányaimat, de jelenleg egy multinacionális cégnél vagyok csoportvezető jogi igényérvényesítési területen... Ja, és károlis vagyok. Eddig egy végzett károlis sem panaszkodott, hogy nem talál munkát.
2014. dec. 23. 17:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!