Károli ÁJK jogász - vélemények?
Bocsi, de mit takar pontosan, nem csak általánosságokban ez a nem ér semmit a diplomája?
Gyenge az oktatás/vizsgák színvonala? Nem követelnek sokat?
Tapogatózok még csak, hogy hova érdemes. Ugyanígy nem csak általánosságban érdekelnének vélemények a másik két pesti suliról is :)
A munkáltatóknál egyértelműen rangsorolják a jelentkezőket már az egyetem alapján. Ez a sorrend nagyjából mindehol így néz ki:
1. Elte
2. Pázmány
3. Vidéki egyetemek
4. Károli és a fentiek estis/levelezős hallgatói.
Már leírtam itt egyszer: volt olyan, hogy egy álláshoz a meghallgatásra túl sok ember ment el, aki nem volt pázmányos/eltés, azt hazaküldték.
Nem beszélve arról, hogy ügyvédek között azért megy egymás fikázása, többek között azzal, hogy ki hova járt. A Károli pedig a legkisebb presztízsű jogi karral rendelkezik.
A számonkérésről nyilván nincs konkrét tapasztalatom, de az eltén már az oktatók részéről is mennek pl. ilyen oltások, hogy "na, kolléga, nem a károlin van".
Meg hallottam már olyat is, hogy "ezt a pázmányon már nem szoktuk elmondani, de aki itt jó jegyet akar, annak tudnia kell".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!