Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Dolgozhatok ilyen szakmában?

Dolgozhatok ilyen szakmában?

Figyelt kérdés
Lehetek alsós tanítónéni ha fel vagyok mentve matekból?Hányas átlagúnak kell lennie az érettséginek hogy felvegyenek?És ovónő lehetek?Meg felsős tanárnak?Kérdezek olyat is ami nem tartozik ide:nem tudom túltenni magam egy szakításon,forduljak pszichológushoz?
2009. aug. 15. 16:53
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:

tanító, tanár, óvónőhöz mindhez diploma kell.

vagyis el kell végezned egy egyetemet hogy ilyen helyen dolgozhass.

a szakítást majd kihevered, sokáig tarrt és fájdalmas, de túl leszel rajta. ha úgy gondolod hogy egy pszichológus tud segíteni valamiben, akkor persze, fordulj hozzá!

2009. aug. 15. 17:03
 2/14 A kérdező kommentje:
De ezekhez csak főiskola kell nem?
2009. aug. 15. 17:05
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

nincs már különbség a főiskola meg egyetem közt, BSc meg MSc rendszer van

www.felvi.hu -itt meg tudod nézni hogy melyik foglalkozáshoz mi kell, milyen tárgyakból kell érettségizned hozzájuk

szegeden pl:

tanítóhoz:tanító alkalmassági vizsga (Alk) és

magyar v. nemzetiségi nyelv (és irodalom)(11) és

biológia v. matematika v. történelem v. egy idegen nyelv(14) v. szakmai előkészítő tárgy(12)

felsős tanár az szakos tanár, itt a szaknak megfelelő tárgyakból,

óvodapedagógus:tanító alkalmassági vizsga (Alk) és

magyar v. nemzetiségi nyelv (és irodalom)(11) és

biológia v. matematika v. történelem v. egy idegen nyelv(14) v. szakmai előkészítő tárgy(12)

2009. aug. 15. 17:32
 4/14 anonim ***** válasza:

Tanítóképző vagy óvónőképző főiskola kell hozzá.

Fel vagy mentve? Akkor nem is érettségizel matekból?

A főiskolán több matek vizsga is van. És hogy akarsz matekot tanítani így? Márpedig egy tanítónőnek alsóban minden tantárgyat tanítani kell!!

2009. aug. 15. 17:36
 5/14 anonim ***** válasza:

a *Sc a műszaki karok jelölése, az összes többi *A (BA és MA).

Tanári diplomához a kívánt szakot (biológia, matematika,anyám kínja) kell elvégezni először főiskolán (BA), majd a tanárképzőt (egyetemi szint) kell megcsinálni (MA)

2009. aug. 15. 17:46
 6/14 anonim ***** válasza:
nem kötekedés képpen, de a TTK-n is BSc meg MSc van
2009. aug. 15. 17:48
 7/14 A kérdező kommentje:
Be van írva a felmentésemből hogy nekem más tárgyból kell érettségiznem. Úgy gondoltam hogy érettségi meglesz, aztán pár évig magántanárhoz járok a matek miatt és alsóban még nem tartanak olyan nehéz matekot, addig a szintig eljutok, és meg van oldva. Mennyire keresettek? És igaz hogy minden tanárt sorban rúgnak ki?
2009. aug. 16. 16:30
 8/14 A kérdező kommentje:
Akkor elvégzem a főiskolát, aztán még egy 5 éves egyetem? Lehet hogy tévedek nem értek hozzá.
2009. aug. 16. 16:31
 9/14 anonim ***** válasza:
Nem fognak felvenni ha nincs matek érettségid egy főiskolára illetve egyetemre sem. Semmilyen képzés semmilyen szakára. Magántanárnál ha fel voltál mentve nem fog tudni csak maximum évek alatt eljuttatni arra a szintre amit ott kérnek. Ez egy baromság,hogy a tanító csak a 2+2-t tanulja nem szívem jóval magasabb szinten nyomják neki. Nem fognak felvenni, mert nem fogsz majd tudni leérettségizni, ha valamilyen módon( nem tisztességes módon) mégis letudnál, akkor meg az egyetemen buktatnak ki ,mert fogalmad nem lesz arról,hogy mi van ott. Oké ,hogy meg tudsz majd csinálni egy egyenletet, de azt olyan szinten is tudod majd ,hogy tanítsd és a tehetséget gondozd, hogy a lépéseket begyakoroltasd. Nem fog menni sajnos. Nem kell mindenkinek főiskola meg egyetem. Lehet nagyon jó fodrász is belőled.
2009. aug. 17. 11:00
 10/14 A kérdező kommentje:
Csak én nem fodrász akarok lenni, és többet mondták már nekem hogy felvesznek olyan fősikolára meg egyetemre is ahova nem kell matek, ezekszerint nem a tanítóképzőre, de máshova nyugodtan elmehetek.És meglesz az érettségim, mert más tárgyból kell érettségiznem a matek helyett.Úgyhogy nagy tévedésben vagytok.
2009. aug. 17. 14:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!