Hazai jogi egyetem elvégzése után dolgozhatok külföldön jogászként?
Sok nemzetközi ügyvédi iroda van, sőt külföldön is dolgozhatsz, ha Magyarországgal kapcsolatos.
Ha beszéled a nyelvet, akkor nyert ügyed van.
Nemzetközi jog, nemzetközi magánjog, az pedig ugyanaz, szóval lehet külföldön dolgozni, nem tudom miért híreszteli a sok hozzá nem értő.
Nem, csak, ha elvégzed a külföldi kiegészítő képzéseket. Valamint ott kell teljesíteni a szakvizsga feltételeket is.
A "nemzetközi" ügyvédi irodák meg ne tevésszenek meg.
Ha külföldi irodában akarsz dolgozni, ahhoz kell a kiegészítő képzés, mert az ottani szabályok előírják.
Ahhoz meg, hogy külföldi ügyfeleid legyenek, nem kell külföldre menni.
A 17: 45 - ösnek meg üzenném, hogy a nemzetközi joghoz, ill. magánjoghoz ugyanúgy kell a külföldi végzettség, ha külföldön akar ezen a területen praktizálni.
(talán azért szólnak bele hozzáértők, mert értenek hozzá)
ha németo-ban akarsz jogász lenni
ne magyaro-n végezd el jogász szakot
hanem inkább bécsben
magyar jogszabályokat tanítják 90%-ban
itthon
még ha el is fogadják,
óriási hátrányban van magyar jogász
mint német, francia - odakint
Mesélj barátom, azóta legalább elvégezted? Én annyira kivagyok már a tanulástól, hogy ezt a drága oldalt lapozgatom levezetésképpen. Igen, borzasztóan nehéz, főleg a büntető és polgárjog.
Üdv, egy SZTE-s jogászhallgató
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!