Vegyészmérnöki vagy pszichológia?
Ma az iskolánkban volt egy előadás, amely a villamosmérnöki pálya előnyeit sorolta fel:
1. Már az utolsó megkeresik a villamosmérnöki tanulókat és munkát ajánlanak nekik.Ű
2. Jók a bulik. XD
3. Sok pénzt kereshetnek (azt mondta min.: 250 ezret)
Az lenne a kérdésem, hogy ezek a vegyészmérnöki és a pszichológia szaknál is így vannak? Jól keresnek és már az utolsó évben kapunk munkát? És melyikkel lehet jobban elhelyezkedni? Nehéz a tanulás? És utolsó sorban vannak jó bulik is? (tudom, nem ez az első szempont, de érdekelnek a lehetőségek :) )
Pszichológiát ne tanulj. Azzal lehetetlen munkát találni.
A vegyész elhelyezkedés szempontjából jó, a mérnöki a legjobb. Egyben a legnehezebb is, bár ha pl. utálod a biológiát, akkor a pszichológián is vért fogsz izzadni.
Buli meg van mindenhol.
Az első l összefoglalta.
De azt hogy érted hogy "már az utolsó évben kapunk munkát?"
Akkor kaptok munkát ha jelentkeztek állásra és felvesznek...
Nos: Gyere nyugodtan pszichológiára, el lehet vele helyezkedni, és igen izgalmas tárgyakat fogsz tanulni. A biológia, itt Debrecenben 3 féléves tárty, első félévben általános anatómia és élettan, (az oktató nagyon jófej), ez kábé lefedi a középiskolai biolóia tanulmányaidat, az emberrel kapcsolatban. Második félévben agy-és-idegrendszer, aztán harmadik félévben pedig az agykérek pszichológiával kapcsoaltos fejlett működései.
A közösség itt a legjobb az egyetemen.
Üdv, egy DE-BTK pszichológia hallgató :)
Hát nem tudom, én harmadéves vegyészmérnökként jelentkeztem az EGIS diákmunka-ajánlatára, megírtam az évszázad motivációs levelét és önéletrajzát, és még csak vissza sem jeleztek.
Ettől függetlenül én még mindig jobb ötletnek tartok bármilyen mérnök diplomát bármilyen bölcsésznél.
Kedves utolsó!
Azt ugye tudod, hogy a pszichót csak a kari rendezetlenség, megfelelő kar hiánya miatt oktatják a legtöbb egyetemen a bölcsézkaron? (pl az ELTE-n külön kar van, a PPK). A pszichológia az inkább társadalomtudomány (is).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!