Gyógyszerész, vegyész vagy biológia szak?
Égetheted magad nyugodtan, mert a tények is magukért beszélnek!
Találatok száma álláshirdetések esetén az alábbi munkakörökbe:
profession: vegyész (53), gyógyszerész (25), biológus (20);
jobline: vegyész (22), gyógyszerész (9), biológus (5);
careerjet: vegyész (196), gyógyszerész (113), biológus (65);
jooble: vegyész (111), gyógyszerész (100), biológus (67).
A hatalmas tájékozottságodból nem lehet megtudni, hogy mi alapján emeled ki önkényesen, hogy a biológia a legnehezebb e három nehéz tudományterület közül. Netán mindet elvégezted? Van egyáltalán diplomád már, hogy ilyen leereszkedő hangnemben bírálsz másokat?
Valahogy a dedóban volt még az szokás, hogy "az enyém jobb, a tied rosszabb". Tudományokkal foglalkozó ember tiszteletben tart más tudományterületeket.
Az pedig, hogy 200< emberből néhány végez nem a szak nehézségét mutatja, hanem a bsc tucatképzés színvonal csökkenését, hogy bejutnak olyanok is -köztük Te is -akik nem egyetemre valóak. Régi képzésben végzett ismerőseim évfolyamából éppen csak néhányan nem tudták elvégezni a szakot.
Veled nem is érdemes vitatkozni, mert egy korlátolt személyiség vagy: egyszerűen nem vagy hajlandó elfogadni a tényeket!
Senki nem mondta, hogy a biológia rossz, csak mással nagyobb eséllyel lehet elhelyezkedni.
Szóval sok szerencsét az életben, Neked szükséged lesz rá!
Itt te vagy az, aki ilyen dedó stílusban adja elő a dolgokat. A saját h.lyeségeket konkrét ténynek állítod be, nem vagy képes felfogni, ha más szemszögből világítanak rá a témára. Jössz a személyeskedéssel, éppen hogy csak nem anyázol már idegességedben. De nyugi, csak jót kuncogok rajtad, meg hogy ilyen buta emberek léteznek, mint amilyennek most most ténylegesen bemutattad magad:)
Na további sok sikert a h.lyeségek gyártásában, kérlek kímélj meg minket tőle, csak a saját szórakoztatásodra használd őket, mert a végén még elolvassa egy kellően naív ember és el is hiszi
Kedves Mikrobiológus MSc-s hallgató, előbb magyarázatot kérnék az alábbiakra:
"A biológia szak innen a legneheebb" -állításodat, kérlek, tényekkel indokold!
"vegyészből meg k.rva sok van" -ezt is indokold tényekkel, kérlek!
":D ne égesd már magad 20%-os" -fejtsd ki, kérlek, miért égette magát a felhasználó!
"Csak szólok, mielőtt még tovább böfögöd a h.lyeségeket" -ezt a szófordulatot netán egy alapozó kurzuson, vagy a szüleidtől tanultad? Indokold azt is, hogy a felhasználó személyes tapasztalata miért "h.lyeség"? Netán szíven ütött egy objektív vélemény?
"szóval szívtad:P" -egy biológus szerinted így fogalmaz?
"Te kezdted ezt a fröcsögést, én csak lesüllyedtem a szintedre, úgyhogy ne játszd itt a szentet" -egyértelműen Te használtál pejoratív kijelentéseket, és Te indítványoztad a mélyebbre süllyedést, szóval akkor ez a mondatod hogy jön ide?
"Kismillió dolgot meg kell tanulni biológia bsc-n, amit a vegyészek még csak elképzelni sem tudnak." -de mondd már el, kérlek, megesz a fene, miközben a biológia BSc/MSc-s tantervet nézegetem, hogy melyik az, amit soha sem tudnék elképzelni!
"Nem olvastam el az egész zagyvaságot bocsi, elég volt az első pár sort is." -ha el sem olvastad, amit írtam, miből következtettél arra, hogy zagyvaságot írtam?
"Nem személyeskedni kellene" -azt, hogy ismerőseim tapasztalatát leírtam, pont, hogy nem személyeskedés.
Szövegértési gondjaid vannak!
"Mert csak mikrobiológia létezik, de tényleg:D tájokozottságod utánozhatatlan" -hiszen magad írtad, hogy mikrobioszos vagy, nem értelek...
"Itt te vagy az, aki ilyen dedó stílusban adja elő a dolgokat." -nem értem, hogy mi a dedós a stílusomban. Tényeket akartál, kerestem Neked hr oldalakról, ezzel alátámasztva a vita tárgyát, hogy a vegyész keresettebb, mint a biológus, cáfolva ezzel a "túl sok a vegyész" állításodat.
"A saját h.lyeségeket konkrét ténynek állítod be" -az állások száma nem saját állítás, magad is megtekintheted a neten (google a barátod!).
"ha más szemszögből világítanak rá a témára" -vegyész ként dolgozom évek óta PhD-vel, sok kutatásnak olvastam után, terveztem meg folyamatokat, még biotechnológiai kutatásban is részt vettem. Nem gondolnám, hogy szűk látókörű vagyok.
"Jössz a személyeskedéssel, éppen hogy csak nem anyázol már idegességedben." -ugye ezt csak viccből írtad, mert én jót nevettem rajta(d)!
"meg hogy ilyen buta emberek léteznek" -Kincsem! Még le sem diplomáztál, egy napot sem dolgoztál a szakmádban! Hanyagold, kérlek, ezt a leereszkedő stílust!
"egy kellően naív ember" -sajnos ez esetben ez Te vagy... (sorry):(
"hogy te biológiára jártál, de valószínűleg nem erre számítottál, hanem hogy olyan dedós lesz, mint a gimiben, és megismertél onnan pár embert, akikre most hivatkozol" -téves állítás, nagyon is tetszett/tetszik a biológia, csak a kémia jobban megtetszett, több lehetőséget találtam benne MAGAMnak, és biztosabb megélhetést.
Nem volt dedós a gimim, ezt kikérem magamnak! Biológia fakultációs voltam.
Az egyetemen -akikkel kezdtem -biológusokkal tartjuk a kapcsolatot, az ő esetükből, történeteikből idéztem.
"Én kb. 600 embert ismerek biológia szakról" -ilyen sokan vagytok? Akkor hogy lesz mindenkinek munkája?
"nem vagy képes elfogadni mások véleményét" -rátapintottál a lényegre:
Te nem mondtál eddig véleményt, legalábbis olyat, melynek hitelt lehetne adni. Ezért kérem továbbra is Tőled, hogy indokold meg az állításaidat:
- sok a vegyész,
- a biológia a legnehezebb.
Épp ezért nem olvasgatom el, amit írsz, mert baromság. Kiragadsz egy-két mondatot és akkor arról kezdesz fröcsögni. Pl." Nem olvastam el az egész zagyvaságot bocsi, elég volt az első pár sort is." -ha el sem olvastad, amit írtam, miből következtettél arra, hogy zagyvaságot írtam? "
Oda van írva, hogy az egészet, nem azt hogy semmit. Az egész tele van ilyenekkel, erre mégis mit reagáljak, ere a tákolmányra? Inkább semmit, mintha egy falnak beszélnék, te folytathatod még ha akarod, ha te attól boldogabb leszel, csak tessék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!