Szakközép vagy gimi?
Teljesen mindegy.
Ez kb olyan kérdés mint, hogy főiskola vagy egyetem amikor ma már semmi különbség nincs.
A gimnázium olyanoknak javasolt, akik már most eldöntötték, hogy egyetemen fognak továbbtanulni de még nem tudják milyen szakon (és nagyon jók az eredményeik)...
A szakközép szerintem jobb választás, mert szakmát is tanulsz, egyúttal az érettségit is meg tudod szerezni!
Vedd figyelembe, hogy már nem olyan könnyű egyetemen továbbtanulni, sok pénz kell hozzá és meg van nehezítve a bejutás is...
Ezen nem fog múlni a későbbi karriered, úgyhogy ne görcsölj miatta.
Inkább a konkrét iskolákat nézd meg, azok közül válogass, és ne az alapján, hogy gimnázium vagy szakközép.
Kivéve, ha pl. tudod, hogy te közgazdász szeretnél lenni, akkor érdemes mondjuk közgazdasági szakközépbe menni, mert nagyon jó alapot ad. (Azért ezt a példát mondtam, mert én oda jártam, és tudom, hogy jó, de biztos a többi is!)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!