Melyik a jobb a szakközép vagy a gimi (4-es tanuló vagyok)?!
ezen lehetne órákig/napokig vitatkozni.
ez teljesen ember függő. attól függ h a későbbiekben merre akarsz majd továbbmenni.
Ma már szerintem a szakközép...
Esetleg akkor gimi, ha kéttannyelvű, vagy ilyen egyéb nyelvel kapcsolatos...
egyébként egyáltalán nem éri meg a kéttannyelvű, hiszen a jogszabály tiltja, az idegen nyelven való érettségizést, és ha most valaki mondjuk matekból latinul akarna emelt szinten érettségizni, nem teheti meg, mert tiltják
illetve számtalan olyan ismerősöm van, aki gazdasági tárgyat idegen nyelven tanulta, magyarul nem, és most az egészet újra meg kell tanulnia magyarul
Attól függ, vannak-e terveid a jövőre nézve.
Ha vannak, akkor el is döntötte a kérdést. Ha szakközépbe mész, ott szakmai tárgyakat tanulhatsz, ha viszont gimibe, ott az általános tárgyakból tudsz felkészülni magasabb szinten.Tehát ha mondjuk orvasira akarsz menni, akkor Gimi, és biosz, kémia fakultás, ha pedig pl az üzleti élet érdekel inkább, akkor egy közgazdasági szakközép a neked való, ahol szakmai tárgyakból is le tudsz vizsgázni, így több esélyed lesz az adott fősulira bekerülni.
Ha nincsen terved, akkor szerintem 4-es átlaggal egyértelműen gimi, aztán majd alakul, hogy mi lesz később.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!