Milyen iskolát kell befejezzek, ha nőgyógyász akarok lenni?
Figyelt kérdés
Gimnáziumba szeretnék először menni! Azután hova kéne mennyek? Milyen egyetemre? Orvosit be kell fejezzek? Kb. Hány év az egyetem, meg a minden? És az országban hol van ilyen egyetem?... 14/l2012. szept. 25. 20:53
1/8 anonim válasza:
Orvosi egyetem (Budapest - SOTE, Szeged - SzTE, Debrecen - DE, Pécs - PTE), 6 év, utána rezidensképzés alatt szakosodás (kb 3 év).
3/8 anonim válasza:
Orvosira kell menned, ami nem egy sétagalopp, tele van kémiákkal, biológiákkal és fizikákkal. Általános orvosi szak 6 év utána még a szakorvosi még asszem 2 év.
Orvosi van Pesten, Pécsett, Szegeden és Debrecenben
4/8 A kérdező kommentje:
Az orvosi után nincs egyetem éppen nőgyógyászatra? Vagy az nem kell?
2012. szept. 25. 21:26
5/8 anonim válasza:
Nincs nőgyógyászati egyetem. Van orvosi egyetem, ami után a rezidensképzés segítségével leszel végleg nőgyógyász.
6/8 bensdorp válasza:
Aki nem ismeri a pontos menetét, inkább ne írjon semmit, mint valótlant... Tehát pontosan: érettségi után 6 év általános orvosi egyetem, majd 2 év rezidensképzés, aztán 3 év szakképzés. Ekkortól végezhetsz leghamarabb önálló nőgyógyászati munkát. (De ha magyarországi magyar vagy, addig a magyartudásodat nagyon fontos, hogy helyrehozd.)
7/8 A kérdező kommentje:
AZ utolsó hozzászóló zárójelét nem igazán értem. Nem magyarországi magyar vagyok, de oda szeretnék menni!
2012. szept. 26. 14:29
8/8 anonim válasza:
valószínűleg a helyesírásodra gondolt. egyébként kérdezem így sok év elteltével, hogy hogy haladsz a nőgyógyászathoz vezető utadon?:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!