Figyelem! A Szexualitás kategória kérdései kizárólag felnőtt látogatóinknak szólnak!
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Amennyiben még nem vagy 18 éves, a böngésződ Vissza gombja segítségével hagyd el az oldalt.
Mit vizsgál a nőgyógyász ha először akarok tablettát felíratni?
Figyelt kérdés
Gondolom h megvizsgál...vesz vért is? Mennyi ideig tart míg kiírja a gyógyszert? stb2011. márc. 5. 08:30
1/6 anonim válasza:
Vért nem vesz! Max. egy rákszűrést csinál. Tőlem anno inkább kérdezgetett. Ilyeneket, hogy dohányzom-e, volt-e már valamilyen hormonális problémám stb! De nagyon sok doki még ennyit se. Barátnőm amikor bement, akkor két perc alatt felírta neki az akkor divatos gyógyszert és kész!
2/6 A kérdező kommentje:
Az nagyon nagy gáz ha nem mondom el neki h eddig cigiztem,(nem akarom h anyu megtudja) de ha gyógyszert fogok szedni akkor leteszem. Vagy ha nem bírom akkor napi 1-2 szál.
2011. márc. 5. 08:39
3/6 anonim válasza:
Anyukád nem fogja megtudni, mert az orvosi titoktartás kötelezi. Mindent mondj el a dokinak, ha kérdezi, bár a dohányzás nem befolyásol semmit.
Egy jó nőgyógyász elküld vérvételre is, mert nem mindenkinek írhatnak fel akármilyen gyógyszert a mellékhatások miatt. Általában azonban ez sem szokott megtörténni, aztán jönnek a gondok egyeseknél.
4/6 anonim válasza:
Amikor én voltam tablettáért kért vizelet s vér mintát is ... csak utána vizsgált meg és irt fel gyógyszert.
5/6 anonim válasza:
Tőlem megkérdezte, van-e valami állandó betegségem, illetve hogy a családban milyen komolyabb betegségek voltak, pl tüdőembólia, szívroham, rák, stb. Azután megvizsgált (rákszűrés), és mivel a családomban sem voltak szerencsére ilyen betegségek, és én sem vagyok semmilyen beteg, meg allergiám sincs, ezért előre kiírt nekem egy gyógyszert, de elküldött vérvételre is. Nem ő veszi le a vért! Hanem a saját orvosodhoz menj el, vagy kórházba, ott vesznek vért, és megmondod hogy nőgyógyászati vizsgálathoz kell, és akkor 1 hét múlva kb mehetsz vissza az eredményért. Majd ezt az eredményt visszajuttatod a nőgyógyászhoz.
6/6 anonim válasza:
Első, az elég nagy baj, ha nem küldött el laborba vérvételre, ezzel muszáj megnézni, rendben van-e a májműködés meg van egy trombózishajlam, mert ha ezek nincsenek rendben, úgy soha nem szedhetsz hormongyógyszert, a legkisebb hormontartalmút sem! Nálam sem végzett aki felírta, csak kérdezte, volt-e a családban trombózis, mondtam neki, hogy anyám is meg nagyanyám is hajlamos visszértágulatokra, de mintha meg se hallotta volna, felírta a cuccot. Aztán hónapokkal később máshoz mentem felíratni az aktuális adagot és a másik doki szabályosan tombolt, hogy nem küldetek el engem vérvételre és azzal a lendülettel írta is a beutalót, hogy most azonnal menjek a laborba. Úgyhogy szörnyű felelőtlen az az orvos, aki ezt nem szűri! Szóval rákszűrés, vérvétel, ezeket meg kell csináltatnia és utána is évente ismételni kell ugyanezeket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!