Nőgyógyász és háziorvos szerint sem szükséges kezelni a petefészekcisztát, amennyiben nem akarok gyereket. Ez rendben van így?
valószinüleg PCOS-od van ez egy anyagcsere zavar a petefészek ciszta csak egy melléhatáta, az alapja az inzulinrezisztencia. Azt kell kezelni és akkor helyre jön a a mensi. Ha nincs kordában tartva akkor cukorbetegség lesz belöle és az annak egyéb mellékhatása. Endokrinológushoz menj azzal hogy policisztás a petefészked és nem akarnak kivizsgálni de Te tartasz attól hogy PCOS vagy. ö remélhetöleg ki fog vizsgálni. 3 pontos inzulinterhelés kell. csak igy lehet kideriteni.
Testalkatod milyen? pattanások, szörösödésed van?
Nem tudjuk, mekkora és milyen ciszta, így erre nem fogsz itt megbízható választ kapni. Ha nem bízol az orvosodnak, kontroll céllal keress egy másikat, hogy ő mit mond, de nőgyógyász legyen.
Valószínűleg nem akar műteni, és nem is biztos, hogy kell. A fog. gátló hatására fel is szívódhat a ciszta. Gondolom, erre várnak.
Ha akarnál azonnal gyereket, akkor azt akadályozná, akkor kéne azonnal műteni.
Ha egyébként nő vagy vérzést okoz, akkor úgyis kell kezdeni vele valamit, de addig reménykedj, hogy elmúlik.
A gyógyszertől nem fogsz menstruálni - megvonásos vérzésed lesz pontosan 28 naponként. Jó lenne tudni, miért maradt ki a vérzés, és az okát kezelni, mert ha abbahagyod a fog. gátlót, akkor se fog megjönni valószínűleg.
De a cisztára tényleg szoktak fog. gátlót adni, sok esetben segít.
*valószinüleg PCOS-od
Ezt honnan veszed? A PCOS az a policisztás ovárium szindróma rövidítése, a poli = sok, magyarul sokcisztás, a kérdező pedig egy cisztáról ír.
Ezért írtam, hogy sok félrevezető infót fog kapni, mert hiányos a kérdés, találgatás rá a válasz, felesleges riogatni.
Amennyiben PCOS-ja van, természetesen RÉSZBEN igazad van. Anyagcserezavar, DE nem minden esetben társul inzulinrezisztenciával.
Az inzulinrezisztencia pedig a cukorbetegség ellentéte.
Az endokrinológusban ismét igazad van.
írom a diagnózist:
Kolp: sima portio, ép hám
Cyt levéve 769
BV: rendes nagy uterus szabad környezetben
VUH: uterusban 6mm-es nykh, mko ovarium PCO-ra jellemző
Emlők: neg.tap
Jav.:felvilágosítást követően therápiát nem igényel
Kontroll szükség szerint
Diagnózis:
(itt sok sok szám és betűkód)
Szekunder amenorrhoea
Vizsgálat: nőgyógyászati
Szűróvizsgálat méhnyak daganatának kimutatására
Nekem is PCO-m van, küldtek endokrinológiára. Ő is javasolta a fogamzásgátlót, és cukorbeteg diétát (bár még nem vagyok az). Szerintem kellene szedned a gyógyszert.
A PCO lehet más betegség kisérőbetegsége, nálam kiderült hogy hypophysis microadenomám van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!