Mennyire kivitelezhető? (orvosi egyetem)
Hát nem tudom. Egyrészt, nekem úgy rémlik, hogy ahol nincs tandíj, ott is fizetni kell az orvosiért. Másrészt orvosi mellett dolgozni elég kemény, szinte lehetetlen. Bent vagy 10-12 órát az egyetemen, este dolgozol négy órát, és még aludni is kellene vagy hatot-nyolcat. ÉS persze tanulni.
De a hallgatói szerződés, szerintem orvosként nem gond. Húsz év alatt minden gond nélkül összejön annyi, hogy vissza tudd fizetni.
Egy fillérrel sem támogatnak, és annak sem örülnek, hogy orvosira akarok menni, mert akkor még sokáig nem lesz önálló keresetem. Úgy kell elvégeznem, hogy másra nem számíthatok, csak magamra :(
A másik problémám, hogy ha ápoló után kezdem min 31 leszek, mire végzek. Ez nem gáz? Vannak akik ilyen idősek, mire diplomáznak?
Értem, ebben az esetben tényleg nem lehet mást tenni.
Ami a kort illeti, ez még nem tartozik a vészes kategóriába. Sokan vannak akiknek csak később volt lehetőségük orvosira menni, vagy épp volt már egy diplomájuk, csak váltani akartak. A 31 év az teljesen korrekt.
1. orvosi mellett dolgozni lehet, de akkor mellette nem lesz fiatalsagod, se bulik se semmi, mar pedig az az orvosisoknak is kijar.
2. nem tudom mennyi az apoloi alapszak, Erdelyben 3 ev. Ezutan ha neki kezdesz orvosinak kb 30 vagy mire csak rezidens leszel, ezutan 3-9 ev amig orvos is leszel. 35 eves korodra elkezdodhet a karriered ami eleg keso, emellett ha meg dolgozol is egyaltalan nem marad ido "fiatalkodni".
szerintem egybol az orvosinak fogj neki es ugy csinald hogy kerulj ingyenes helyre egybol es maradj ott vegig. Nalunk tanulmanyi eredmenyek alapjan tesznek kulombseget es meglehet csinalni hogy ingyenesen maradjon az ember ha kicsitt megerolteti magat. Persze emellett marad ido szorakozasra is :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!