23 évesen neki látni a jogász szakmának? Nem késő?
Csak azért, mert 5 éves az egyetem, akkor ledoktorálok, és aztán 3 év a gyakorlat, utána szakvizsga, és majd valamikor 8-9 év múlva leszek valaki... Mondjuk már akkor is vagyok valaki, ha ledoktorálok...Most értem meg erre a döntésre, és most komolyodtam meg.Nő vagyok amúgy... Eddig nem tudtam mit akarok magammal kezdeni, de egyre jobban világos nekem, hogy a reál tanulmányokat nem bírom...
Nem késő így belevágni??? Nincsen gyerekem, a párommal 5 éve vagyunk együtt, és biztosan tudom vállalni a babát, ha eljön az ideje, mert levelezőn tanulnék...
Hát nem tudom, talán azért érzem ezt, mert előrébb vannak azok a fiatalok, akik 18 évesen kezdik, és 23 évesen már doktorálnak:(((( Én meg még csak most kezdeném:(((
De sajnos amikor én voltam 18 éves, a családi-anyagi helyzetem nem engedte meg, hogy egyáltalán nyelvvizsgázzak, nem még egyetemre menjek... Irigylem azokat, akiknek rendezett a tini koruk, mert nagyobb eséllyel indulnak bármerre is:((( Saját erőből már sokkal nehezebb:((
Igen, munka mellett!
Sajnos már lemaradta arról, hogy anyuék fizessék az egyetemi dolgaimat....(amugy sem fizették 18 évesen sem)akkor is munka mellett kellett:((
Na jó, akkor vegyünk át pár dolgot:
1. A nyelvvizsgázáshoz csak a nyelvvizsga árára van szükség, én tanár nélkül felsőfokúztam 17 évesen.
2. Jogász szakon nem doktorálsz, a jogászoknak sincs doktori fokozatuk (csak ha ledoktorálnak). Egyébként szakvizsga nélkül tudtommal még a doktori cím sem jár, bár lehet, hogy ebben tévedek.
3. Attól nem leszel valaki, hogy van egy jogász diplomád.
4. Jogászként nem fogsz tudni normálisan elhelyezkedni 8-9 év múlva sem.
5. Ahogy elnézem, neked valami más szakot kellene választanod, a jogász totális melléfogás a te esetedben.
Nem késő! Gondolj bele, 60 évesen mennyire bánnád, hogy nem vágtál bele 23 vagy 24 éves korodban.
Persze érdemes még néhányszor végigjátszani a fejedben az egészet, de ha null háttérrel ott tartasz, hogy képes vagy fizetni egy egyetemet, egy kisbabát is tudsz vállalni a későbbiekben, akkor szerintem olyan jogász lehet belőled aki igenis el tud helyezkedni x év múlva.
Hajrá!
nem ledoktorálsz, hanem lediplomázol, és ehhez kapsz doktori címet.
A PhD tanulmányok befejezését hívják "ledoktorálásnak"
2. soha nem késő. Bár lehet, h szívni fogsz, nehéz manapság ügyvédbojtárkodni, ha nincs ismerős.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!