Milyen a vegyészmérnöki pálya?
Szeptemberben leszek tizedikes és a vegyészmérnöki állás foglalkoztat leginkább. Esetleg megéri külföldi egyetemre menni, ha befejezem a gimnáziumot? Vagy BME?
Tudom, hogy nekem még messze van az érettségi,de kíváncsi vagyok mások véleményeire/tanácsaira,főleg azokéra,akiknek ez a szakmájuk. Előre is köszönöm.
véleményem szerint, ha kutatással/laborozással szeretnél foglalkozni, akk inkább egy ELTE kémia (vagy nemtom mire te odaérsz, lesz e BME-TTK-n kémia), de ha viszont a kémia mellett érdekelnek még az ilyen ipari szintézisek, ipari géptan meg hasonlók (szóval ilyen vegyi gyárba megfelelő képés) akk vegyészmérnök. a veszprémi v.mérnök még jó hírű, de több embertől (szaktanártól) is hallottam, h a DE vegyészmérnök nem a legjobb.
külföldhöz pedig nem tudok mit mondani, csupán annyit, h a BME szerintem megállja a helyét a közép-eu-i műszaki egyetemek között, na meg azt, h oda jársz, és viszonylag megfelelő tárgyi tudással, és átlaggal fox rendelkezni, simán kiküldenek cserediáknak egy-2 félévre vhova
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!