Imádok a természetben lenni,nagyon közel áll hozzám.Nagyon szeretem a földrajzot.Szinte minden tudomány érdekel a világon, és ez nagyon nehezíti a döntésemet.Zongorázni is tudok,és szinte nincs olyan dolog a világon, amihez ne tudnék hozzászólni.Szeretem a csendet.8-9-10 es(4-5 ös a magyarországi osztályzás szerint)tanuló vagyok.A kedvenc tudományaim közül kiemelném az archeológiát,csillagászatot és paleoasztronautikát. Azt a kérdést is írhattam volna fet, hogy ha egyszer mindent szeretek(a mateken kívül), akkor milyen pályát válasszak?
A paleoasztronautika sajnos nem igazi tudomány, hanem alighanem humbug. Mindenesetre ha ilyennel akarnál foglalkozni, régésznek kell tanulnod. Régészként sem itthon, sem külföldön nem lesz könnyű elhelyezkedned. Csillagászként viszont nagyon jól meg lehet élni, ha külföldre mész, de a csillagászathoz nagyon erősen kell a matek.
2012. júl. 10. 12:55
2/7 anonim válasza:
szerintem menj kertésznek... zongorázhatsz a virágjaidnak, attól jobban nőnek... ha meg kedved szottyan éjszaka kapálni, nézheted a csillagokat is
2012. júl. 10. 13:11
3/7 anonim válasza:
Szerintem mindenképp valami természettudományos pályára. Úgy látom, ez az irány áll hozzád a legközelebb, és az alapok után sok irányba lehet szakosodni. Földrajz terén annyira nem ismerem a helyzetet, de pl biológusok közül sok szakirány keresett manapság (mikro- és hidrobiológus, genetikus, stb).
A jegyeid alapján megvan benned a kellő tudásvágy, és ha szereted a csendet, akkor a terepi méréseket, vizsgálatokat pont neked találták ki ;)
2012. júl. 10. 13:18
4/7 A kérdező kommentje:
No igen, a terepi munka az jó lenne szerintem is...de milyen munkák léteznek terepre?
2012. júl. 11. 07:22
5/7 A kérdező kommentje:
Egyébként a paleoasztronautika nem humbug, ha akárki beleássa magát egy kicsit, és félreteszi az előítéleteit,józan ésszel végiggondolja, és összegzi a bizonyítékokat,akkor sok mindent megért a világgal kapcsolatban.
2012. júl. 11. 07:25
6/7 anonim válasza:
Pl botanikus, geológus sokszor van kint a terepen.
Amúgy én is épp most készülök biológusnak Szegedre, utána kicsit jobban belelátok majd ezekbe a dolgokba, eddig csak szakcikkek alapján tájékozódtam.
2012. júl. 11. 09:37
7/7 A kérdező kommentje:
Nos, ha maj tájékozottabb leszel, amint azt írtad, kérlek még írj le ezt-azt nekem, amiről úgygondolod, hogy fontos.
Egyébként az eddigi válaszaidat köszönöm, hasznosak voltak.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!