Jogi egyetem elvégzése után szeretnék cukrászatot tanulni. Van értelme?
elsőként jogot jelöltem meg,utána jogi asszisztenst,de tuti hogy felvesznek jogra.halasztáson én is gondolkodtam de a cukrászatot 3 év mire elvégzem,addigra meg már biztos elmegy az életkedvem az egyetemtől...vagy nem? ezt mondják sokan...mérnöknek nem mehetek,és nem is akarok, nincs matek érettségim sem, humán területen vagyok jó,de azért nemrossz a felvetés :)
azért kérdeztem hogy hogy folyik a képzés,heti hány óra és mikor mert egyszerre lenni 2 helyen nehézkes.
hát nemtudom
A kérdés úgy szólt, hogy a jogi egyetem után van-e értelme a cukrászatot kitanulni? Nem helyette akarod? De ha majd elvégzed a jogot, mert úgyis sikerülni fog. Egy-két ügyfél között, nyugodtan tanulhatod a cukrászatot is, mert a jogi diplomával majdnem a magad ura leszel és úgy osztod be a szabadidőd, ahogy akarod.
Jogi diplomával kb. 200 vagy ennél több ezer lesz a bruttód. A cukrászok, pedig még nem mesterek, akkor a minimálbért kapják, ami most 71500 Ft.
Igy van, egy cukrász nem sokat keres ám!!! Nem tudom ki honnan vette ezt?
Egy jogász az olyan nívójú, mint egy orvos, vagy egy állatorvos... Vagy mint egy befutott mérnök! Hogy lehetne ezt hasonlítani egy cukrászhoz?? Ennyi erővel lehetne hasonlítani a jogászokat kőműveshez is..na neee.
Ez most nem a kérdezőnek szólt!!!:)))
Ha meg szeretnél hobbi szinten főzöcskézni, akkor meg hagyd meg hobbinak, én is ezt teszem!!!
A jogász szak nem a "sokra képesek" szakja, éppenséggel a legkevésbé tehetségesek szoktak jogra menni. Akinek van valamihez tehetsége, az az annak megfelelő szakra megy (pl. egy matematikai tehetség matematikus szakra). Plusz általában sincs értelme azért elvégezni egy szakot, hogy megmutasd, hogy képes vagy rá.
Külföldön a magyar jogi diplomával kitörölheted a segged, mert az nem egy konvertibilis tudás. A jog minden országban más. Ha külföldre akarsz menni, akkor a lehető legrosszabb szak a jogász.
Elhelyezkedés. Cukrászként biztos könnyebb lehet elhelyezkedni, mint jogászként, de legalábbis nem nehezebb. Ennek az az oka, hogy a tehetségtelen középiskolások fele jogásznak jelentkezik (a másik fele meg közgazdásznak), így a felsőoktatás évente kb. ötszázzal több jogászt ont ki magából, mint amennyire szükség van. A kezdő jogászok egyáltalán nem keresnek jól. Plusz a jogászoknak még három évet le kell gályázniuk éhbérért az egyetem után, csak aztán nyithatnak pl. ügyvédi irodát (ami mellett persze éhen halnak, mert ügyvédi irodából Dunát lehetne rekeszteni).
Az infantilis sztereotípiákat (a jogászok olyan "nívósak", mint az orvosok, lásd előző hsz, a jogász a legnehezebb szak, a jogászoknak már a kezdő fizetése is húszezercsillió forint stb.) meg érdemes elfelejteni.
Úgyhogy én a helyedben a cukrászatot nem a jog után, még csak nem is közben végezném, hanem inkább helyette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!