Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Jogi egyetem elvégzése után...

Jogi egyetem elvégzése után szeretnék cukrászatot tanulni. Van értelme?

Figyelt kérdés
Idén kezdem a jogot,de nagyon szeretnék cukrász,szakács is lenni ezért gondoltam hogy egyetem után végzem el,de lehet jobb lenne közben elkezdeni.Jó ötlet,vagy nagyon nehéz? Csak azért megyek jogra mert többre vagyok képes szerintem és a környezetem szerint is mint egy szakma elsajátitása,de a kretaivitásomat is ki szeretném élni,imádok sütni főzni.Mit tegyek?Mi lenne a lejobb?Tudom, sokan mondják hogy azt csináljam amit igazán szeretnék, de egyik terült sem áll távol tőlem és az anyagi szempontok is eléggé számitanak...
2009. júl. 10. 18:06
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
91%
Megsugom, hogy cukraszkent tobbet keresel majd, mint jogaszkent..szerintem erdemes kozben elkezdeni a cukraszt. Mert boritekolom neked, hogy diplomas jogaszkent nem fogsz elkezdeni szakmat tanulni.
2009. júl. 10. 18:11
 2/15 A kérdező kommentje:
hát én pont az ellenkezőjét hallottam.nem jogászként helyezkednék el amugy,csak ha muszáj,saját vállalkozást szeretnék minél előbb.ja és mindenképp külföldre költöznék majd.te is cukrász vagy esetleg?
2009. júl. 10. 18:15
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
szia! Ha csak azért mész jogra,hogy megmutasd,mire vagy képes,akkor felejtsd el. Jogra az menjen,akinek ez élete álma,hogy paragrafusokat tanulgasson. Ha Te cukrász lennél,mért nem inkább tanulod azt? A környezeted véleménye meg ne érdekeljen.
2009. júl. 10. 18:17
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
Nem, en jogasz vagyok (de nem dolgozom jogaszkent). Kulfoldi karrierrol jogaszkent sajnos nem lehet almodozni, mert otthon a magyar jogot tanitjak, ami teljesen mas minden orszagban. Ha meg ugyis cukraszkent helyezkednel el kulfoldon (amire mar sokkal nagyobb a sansz), mi ertelme 6 evet vegigszenvedni egy betonsegget igenylo szakon, amivel az elhelyezkedesi lehetosegek naprol napra nehezebbek?
2009. júl. 10. 18:21
 5/15 A kérdező kommentje:
ilyenkor nem tudom hogy mit csináljak.mindenki mást mond.nem tehetem meg hogy felvesznek jogra és nem kezdem el.akkor már mindeképp a 2 együtt,de az első évben nagyon hajtós a jog.hogyan folyik a cukrász oktatás?rendes tanórák vannak és mellé gyakorlat,vagy hogy megy ez?
2009. júl. 10. 18:32
 6/15 anonim ***** válasza:
85%
Ha külföldre készülsz, akkor ne tanulj jogot... Teljesen felesleges. Cukrászként viszont megállod a helyed külföldön is. Tortát a világ másik felén is ugyanúgy sütnek :) Max ott kókusz helyet polipot szórnak a tetejére :)
2009. júl. 10. 18:33
 7/15 anonim ***** válasza:
84%
Csak a jogot jelolted meg, mas szakot nem? A cukraszkepzesrol nem tudok sokat, de gondolom igy van ahogy irod, elmelet+gyakorlat.
2009. júl. 10. 18:33
 8/15 anonim ***** válasza:
89%
18:17-es vagyok: azt is megteheted,hogy ha felvesznek a jogra,halasztasz egy évet,mialatt kitanulod a cukrász szakmát.És akkor már látni fogod hogy ez az-e ami érdekel.Ha mégsem,még mindig elkezdheted a jogot jövőre.Na?
2009. júl. 10. 18:39
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
miért nem csinálod a kettőt párhuzamosan? Az első év még nem a leghúzósabb a jogi karon és legalább meglátnád, melyik jön be jobban, miközben nem veszítesz időt. Biztos van valamilyen OKJ-s cukrászképzés is.
2009. júl. 10. 19:09
 10/15 anonim ***** válasza:
De ha élelmiszeripari mérnökként tanulnál tovább, mellé lenne egy cukrász szakmád, külföldön úgy kapkodnának érted, hogy alig győznéd visszautasítani :)
2009. júl. 10. 19:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!