Megéri harmadszorra is felvételizni az orvosira?
Ahogy az első is megmondja: nem éri meg, nem tudom, mit nem lehet ezen megérteni. Mire kikerülsz egyetemről, leszel 40 éves, nagyon jó lesz...Fogadd el! tessék jól megcsinálni az érettségit, és majd akkor agyalni ezen, ha nem sikerül!
32/F
Imádom, mikor egyes orvostanhallgatók azt hiszik, hogy olyan egyetemre járnak, amit csak vmi kiválasztott zsenik képesek elvégezni....
Nekem konkrétan van olyan évfolyamtársam, akit harmadszorra vetek fel. Közben elvégzett egy mentőápolóit, aztán harmadszorra felvették, akkor is "csak" vidékre, mert Pestre nem volt elég pontja.
És? Most végezte a harmadévet velem együtt, nem ismételt évet sem. (Azt tudni kell, hogy orvosin azt mondják, ha túl vagy a harmadéven, akkor már csak akkor nem leszel orvos, ha elüt a villamos...)
Ezzel szemben van olyan (volt) évfolyamtársam, aki meg elsőre bekerült, és harmadszor fogja járni a másodévet.
Az orvosi nehéz. Sokat kell tanulni, sok lemondás stb, de azért nem kell azt hinni, hogy mindenki zseni, aki oda jár. Sokan elvégezték, sokan jó jegyekkel végezték el. Nem lehetetlen.
Az egyik válaszadó kicsit vegyen vissza az egójából, és ne higgye azt, hogy csak ő méltó arra, hogy elvégezze a sulit.
Utolsó vagyok.
Azért az elsőnek üzenem, hogy felesleges így vélekednie egy bukásról. Ez nem gimi, ahol 20% alatt van a kettes.
Sokszor 60-70%-ot kell elérni ahhoz, hogy egyáltalán átmenj.
Meg amikor egy ZH 6 részből áll, és mind a 6 részben külön kell elérni a 60%-ot, az nem egyszerű.
Mindig jó tanuló voltam (egyetemen is), mindig 4,5 feletti átlagom volt. Harmadév első félévében megvolt életem első bukása úgy, hogy 2 hetet végigtanultam. Aztán elmentem 5 nap múlva és 4-est kaptam.
Fél év múlva szigorlaton meg ötöst.
Azért gondolom érzed, hogy ha előtte két hetet tanulok vmire, és kapok egy karót, akkor 5 nap alatt nem tudom megtanulni 4-esre az anyagot...tehát akkor az az egyes mégsem tükrözte a tudásomat.
(Azért hozzáteszem, hogy nem a javítót akarom szidni, mert jogosan buktam meg, nem voltam elég figyelmes.)
Hm..Azt hiszem ez a "vegyen vissza" dolog nekem szólt,köszönöm :)
Nem tartom magam zseninek,sõt..Viszont hülye sem vagyok,4,9 az átlagom.Tény,hogy mindenféle ember megfordul az orvosin,de ott nem is mérik objektíven a tudást a rengeteg szóbeli vizsga miatt.Többet számít a vizsgáztató,az,hogy szimpatikus vagy-e stb...Az orvosihoz nem kell zseninek lenni,azok menjenek fizikusnak stb..Biztos ismeritek a viccet,hogy hogy hívják a kettessel végzett orvostanhallgatót? "doktor Úr"..Csakhogy könnyû bíztatni vkit,h csesszen el még egy évet az életébõl,mikor már 3 érettségi idõszakot megélt.Ha tényleg életcélja azorvosi,nem azén hozzászólásom fogja visszatartani,ha viszont nem,akkor minek erõltesse,mikor egyelõre nem is megy a dolog.Helyében õsszel írnék egy érettségit,ha nem sikerülne,hagynám tényleg.
Az viszont nem vmi szép dolog,ha olyanok adnak tanácsot,akik ide nem is jelentkeztek,nem járnak vagy jártak ide stb..
Utolsó: Nem neked szólt egyébként, mert te legalább normálisan írtad le a véleménye,d még ha nem is egyezett az enyémmel.
Annak szántam, aki ezt írta
"Majd amikor egy kis élettan meg mikro szigorlat megfektet, akkor egy bájos mosolyt küldenék neked :) "
Tényleg nem tudja mindenki elvégezni az orvosit, ez tény. De azt látom, hogy néhányan azt hiszik, mikor bekerültek, hogy ők vmi kiválasztott isteni lények, és más ember nem méltó, nem képes arra, hogy egy ilyen hihetetlen nehéz sulit elvégezzen.
Holott az orvosisok többsége nem zseni, csak szereti azt hinni magáról.
Amúgy sokáig én is egyet értettem volna borsodival. Én is úgy tartottam anno, hogy aki egy érettségit nem tud megírni elég jóra, az felejtse el.
Aztán megismertem néhány évfolyamtársam, (pl. akiről írtam), és beláttam, hogy sok esetben nem így van.
Az elszántság meg baromi fontos orvosin, és ha vki képes arra, hogy harmadszor is nekivágjon, akkor benne van elszántság, az tuti.
13:13
Valamit nagyon behaluztál, semmi ilyen tartalmat nem szántam a mondandómnak. De ahogy nézem már oldalak óta tépelődsz rajta, csak tessék :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!