Műszaki képzésre készülök, érdemes lenne már augusztusban matek különórára elmenni?
Nehezen megy a matek, félek tőle mivel 57%-ot írtam középszinten. /Heti 1 órás korrepetálással kb. 20 alkalommal, de két évet kihagytam/
Szerintetek 1 v. 2 órát vegyek hetente?
Csücsükélj le és fogj neki magadtól tanulni. Az interneten rengeteg segítséget találsz. A youtube nem csak zenehallgatásra jó. Ha nem tudtad megtanulni az iskolában egy tanártól, akkor miért fizetnél még többet egy másiknak? Én soha nem jártam magánórákra (én sem voltam ász a suliban), és elértem, hogy nem függök egyik tanártól sem. Meglátod, hogy egyetemen majd lesznek annyira fos előadások is, hogy szinte csak a tanár fogja megérteni. Te majd akkor össze kell szedd magad és magadtól kell majd megtanuld. De ez nem is gond, hisz egy mérnök mindig találkozik új feladattal, amit magától kell megoldjon, és nem lehet mindig valakit megfogadni, hogy tanítsa meg neked. És persze a tanár is örvend a vizsgán, ha látja, hogy az ő szavai mellett valami újat is hall.
A matekhoz egy gondolkodási stílus kell. Ezt egy ember sem taníthatja meg neked. Erre te kell ráérezz. Ugyanígy a logikát sem lehet tanítani. Ha állandóan mindent az orrod alá tesznek, nem fog fejlődni semmid.
Dehogy is, a 0. zh-t komolyan mondom megéri elbukni. Bár én átmentem rajta, de a csoporttársaim egy vicckurzus után kaptak ingyen 2 kreditet érte. Sokat fog az még jelenteni később :D
57%-kal viszont mindenképp ismételnék, mert már az első zh után barátkozhatsz a kijárati ajtóval.
DF-re szeretnék menni.
A gépipari mérnökasszisztens képzésem meg van, a matek I-et elfogadják és még több tárgyat is.
Matek II és a matek III még vissza van.
Fizikám 5-ös, mechanikám 3-as volt a Pannon Egyetemen a fenti szakon.
Köszi a válaszokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!