Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulási lehetőségek » Milyen lett az érettségitek...

Milyen lett az érettségitek és hová jelentkeztetek?

Figyelt kérdés

2012. jún. 24. 22:26
1 2 3
 11/26 anonim ***** válasza:
48%

"ja ja 240 pont alatt sehová,és igazábol szerintem jövöre még feljebb megy de ha jövöre nem is akkor utánna éven,keményem megszigoritanak mindent,szoval nem is tudom érdemes e diplomázni"

Akinek gondot okoz 240 pont elérése, az inkább ne menjen még kukásnak se, mert ahhoz is hü.lye...

2012. jún. 25. 23:01
 12/26 anonim ***** válasza:

Ezek a nagy szavak...

csak tudod én végig 5-ös tanuló vtam és elrontottam az érettségit vmi oknál fogva (idegeskedés, nem jó passzba vtam, stb..)!! Ennyit erről... tudjátok az a baj, hogy lehet vki megírja 90%-ra, de lehet utána mégsem állja meg a helyét a felsőoktatásba, de lehet, aki véletlen elcseszi az érettségit, közbe meg helyt tudna állni a felsőoktatásba.. nem értem mért ez alapján döntenék... sztem nincs igazság..

2012. jún. 27. 01:14
 13/26 anonim ***** válasza:
100%
engem is sokként ért, hogy az érettségi mennyire irreális képet ad!... de hát el kell fogadni:) reménykedjünk, hogy elég lesz
2012. jún. 27. 07:48
 14/26 anonim ***** válasza:

"Ezek a nagy szavak...

csak tudod én végig 5-ös tanuló vtam és elrontottam az érettségit vmi oknál fogva (idegeskedés, nem jó passzba vtam, stb..)!! Ennyit erről... tudjátok az a baj, hogy lehet vki megírja 90%-ra, de lehet utána mégsem állja meg a helyét a felsőoktatásba, de lehet, aki véletlen elcseszi az érettségit, közbe meg helyt tudna állni a felsőoktatásba.. nem értem mért ez alapján döntenék... sztem nincs igazság.."

Azt sem hiszem el, hogy ha végig ötös tanuló voltál, akkor képes voltál úgy elrontani, hogy még 240 pontod sem lesz... Már ha van kettő 60%-os érettségid amiket duplázol, akkor megvan a 240 pont. Plusz akkor még egy nyelvvizsga, amit nem árt még egyetem előtt megcsinálni és már 268%. Ha meg nem tudsz nyomás alatt elfogadható szinten teljesíteni, akkor mit gondolsz, egyetemen mi lenne veled?

2012. jún. 27. 10:23
 15/26 anonim ***** válasza:
az érettségi tényleg irreális képet ad, de 240 alá menni nem semmi. ahhoz adottság kell :D
2012. jún. 27. 10:24
 16/26 anonim ***** válasza:
Azért valahol szükség van az érettségire is, mert a suli is marha irreális képet ad. Van olyan ismerősöm, aki végig csillagos nyolcas volt németből az utolsó négy évben, és nem tudott utána letenni egy sima közép nyelvvizsgát se. Márpedig ezt nem idegeskedés miatt bukta be, hanem azért mert nem tudott németül, beszélgetni egyáltalán nem. Ennek ellenére az osztályában az egyik legjobbnak számított, és a tanára az egyébként nem túl erős iskolában meg is adta neki az ötöst. Na mármost, nehogy már a gyenge iskolák részrehajló tanárai torpedózzák meg a kemény sulikban vért izzadók egyetemi felvételijét, mer
2012. jún. 28. 10:58
 17/26 anonim ***** válasza:
59%

Azért valahol szükség van az érettségire is, mert a suli is marha irreális képet ad. Van olyan ismerősöm, aki végig csillagos nyolcas volt németből az utolsó négy évben, és nem tudott utána letenni egy sima közép nyelvvizsgát se. Márpedig ezt nem idegeskedés miatt bukta be, hanem azért mert nem tudott németül, beszélgetni egyáltalán nem. Ennek ellenére az osztályában az egyik legjobbnak számított, és a tanára az egyébként nem túl erős iskolában meg is adta neki az ötöst. Na mármost, nehogy már a gyenge iskolák részrehajló tanárai torpedózzák meg a kemény sulikban vért izzadók egyetemi felvételijét, mert ez még a mostani rendszernél is igazságtalanabb lenne.

Ezzel együtt persze a mostani rendszert sem tartom igazságosnak, olyan ismerősöm is van, aki az elmúlt években iszonyatos mennyiséget készült, de most az érettségin idegeskedett, rosszul lett, és esetleg ezen fog múlni, hogy nem kerül be, ahova szeretett volna, pedig tényleg rengeteget tud is.

Én egyébként ELTE TTK kémiára szeretnék menni, és 480 pontom van.

2012. jún. 28. 11:02
 18/26 anonim ***** válasza:
A rosszullétet, hogy lehet bekalkulálni a rendszerbe, azt mondd meg? Egyébként meg egy életben nem csak egyszer lehet érettségizni, kettő érettségi időszak is van (pár éve 3 is volt).
2012. jún. 28. 13:46
 19/26 anonim ***** válasza:
hát akkor a suli is és az érettségi is irreális képet ad... akkor hol itt az igazság.. tulajdonképp nem lehet eldönteni ki mit tud és hol tudná megállni a helyét, legalábbis nem az érettségi alapján kellene dönteni, hanem 4 év eredménye alapján. Az talán valósabb, mint egy érettségi eredmény, ami pár óra alatt lefolyik pár kérdés alapján. Csupán a szerencsén múlik az egész érettségi. Szerintem mindenkit kellene engedni a felsőoktatásba, aki szeretne továbbtanulni, legalább megpróbálhatná, aztán ha nem bírja, akkor elküldeni a felsőoktatásból, de legalább kapna mindenki lehetőséget. Nem baj, igaz, hogy most nem jutok be, de lesz ez még más hogy is. Tudom mit akarok a kimaradt évemben és felfognak venni jövőre.
2012. jún. 28. 14:00
 20/26 anonim ***** válasza:
100%
akkor ne is akarjatok bekerülni egyetemre, ott is a vizsgád irreális lesz :D
2012. jún. 28. 15:41
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!