Kolesz vagy bejárás?

Figyelt kérdés

Sziasztok! :)

Most érettségiztem, utána OKJ-ra megyek, de jövő ilyenkor felvételizni szeretnék az orvosira, ehhez pedig emelt biosz és emelt kémia érettségi kell, és mindkettőt kb. 85-90%-ra kéne produkálni, így most elkezdtem bioszt és kémiát tanulni (nem igazán van előzetes tudásom, így mindent a 0-ról kell kezdenem).

Az OKJ Budapesten van, összesen kb. 3 órát utaznék naponta, de koleszt is igénybe lehet venni, ahol (nyilván) többen lennénk egy szobában.

Szerintetek tanulás szempontjából melyik lenne célszerűbb?

Az OKJ-re csak azért megyek, mert ha esetleg mégsem sikerül jövőre a felvételim, még 1 év, és lesz 1 szakmám.

Köszi :)

2012. jún. 22. 09:46
 1/8 anonim ***** válasza:
Én régen napi 2-2,5 órát utaztam. Amikor költözéssel lecsökkentettem ezt napi 40 percre, hatalmas előnyt jelentett ez a talált 1,5-2 óra. Szerintem kolesz.
2012. jún. 22. 09:50
 2/8 anonim ***** válasza:

Elég sok a kérdés szempontjából fölösleges információt írtál le, de sebaj :D

Naponta 3 órányi utazás rengeteg. Én nem ajánlanám. Nagyon kifárasztja az embert, ráadásul folyton rohanni kell a buszhoz/vonathoz. Nem lenne erőd utána tanulni már szerintem. Persze kipróbálhatod, de én azt mondom, hogy inkább kolesz vagy egy olcsó albérlet. Én koleszos voltam, tudom, hogy eleinte milyen nehéz, de azt is, hogy mennyivel könnyebb az élet kolesszal, mint napi több órányi buszozással.

2012. jún. 22. 09:57
 3/8 A kérdező kommentje:
azért írtam le ilyen "felesleges" infókat is, hogy lássátok, hogy nem azért mennék koleszba, hogy szétbulizzam az agyam, hanem hogy időt spóroljak a tanulásra :)
2012. jún. 22. 10:19
 4/8 A kérdező kommentje:
amúgy igazad van, kedves 2., csak az a baj, hogy félek, hogy a koleszban egy szobába kerülnék pár partyarccal, és nem tudnék tanulni...
2012. jún. 22. 10:20
 5/8 anonim ***** válasza:
Persze, ez megeshet. De ha így alakul és ilyen emberekkel kerülsz össze akkor is bármikor átmehetsz másik helyre vagy lehetsz bejárós. De az is lehet, hogy egy jó kis társaságot fogsz ki. :)
2012. jún. 22. 10:25
 6/8 A kérdező kommentje:

lehet szobát cserélni?? nem is tudtam :)

köszi :)

2012. jún. 22. 10:43
 7/8 anonim ***** válasza:
Illetve általában vannak tanulószobák, meg bármikor elmehetsz a közeli könyvtárba (én is mindig azt tettem szigorlat meg államvizsga előtt, otthon egyszerűen túl nagy lett volna a kísértés...)
2012. jún. 22. 10:58
 8/8 anonim ***** válasza:
Szerintem ha bárhol van üres hely, akkor oda lehet menni. De mondom, próbáld ki és, ha nem jön be, akkor még bármi lehet utána.
2012. jún. 22. 10:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!