Kolesz vagy bejárás? Teljesen új szituáció.
Jövőre egyetemre megyek Pestre, de úgy néz ki, addig be is költözünk.
1 órányira laknék az egyetemtől, de koleszt így is kaphatnék.
Kolesz mellett: Önállóságra tanít, könnyebb barátkozni, társasági életet élni, óriási élmény. És én nem igénylem a személyes teret, saját szobát stb.
Ellene: Plusz pénz, mert a kaja is picit drágább így, kolesz díj:~10k havonta, meg több buli, otthonról kevesebbe járnék.
Otthonról: messzebb van, könnyebb, pénzügyileg is jó, saját szobám lenne(most sincs, most lenne először), nyugisabb(nem mindig igénylem a bulikat, a pörgést, inkább a sportot, de azt nagyon).
Mindenki véleményét örömmel hallom!
"Jövőre egyetemre megyek Pestre, de úgy néz ki, addig be is költözünk.
1 órányira laknék az egyetemtől, de koleszt így is kaphatnék. "
Ebben biztos vagy? Ahogy eddig tapasztaltam az egyetemi koliknál kizáró ok az egyetemmel azonos településen való lakcím.
Amúgy ebben a szituációban szerintem én otthon laknék. 1 óra nem egy vészes távolság-idő együttes, és azért milyen már a gondolat is, hogy pesti vagy és pesti egyetemre kollégiumból jársz be. Egyedül az önállóság szólna mellette de szerintem az is csorbát szenved a közelség miatt. Nekem fura lenne az egész így.
Mondom mindezt úgy, hogy 4 éve kolis vagyok, de nekem csak állomástól állomásig 2 óra amúgy háztól házig 3 óra a távolság, és 140 km. Itt azért jobban kijött az önállóság, nem lehetett minden ügyért rohanni haza. Bár kétségtelen volt, amikor hétközben hazajöttem ügyeket intézni.
Utánanéztem, nem kizáró ok, azért is írtam le.
Régen nagyon koleszos akartam lenni, most is, csak azért tényleg gáz, ha ott laksz a közelben.
hát valószínű én vagyok a túl antiszociális, de nekem a kolesszal kapcsolatban ezalatt a 7 hónap alatt az alábbi 2 tapasztalatom van:
- az ember nem tud nyugodtan tanulni,
- sokszor még aludni sem.
az hogy a kolesz "óriási élmény" lenne, én azt azért erősen vitatnám. Gondolj bele, nem 1-2 hétig vagy összezárva emberekkel, mint egy kiránduláson vagy nyári táboron, hanem hosszú hónapokig, félévekig, évekig....
Én biztos, hogy nem lennék a helyedben kollégista, bulizni és barátokat találni pedig kolesz nélkül is tudsz majd.
Persze megteheted azt is, hogy felveteted magad a koliba, és azokon a heteken, amikor ZH időszakok vannak (tipikusan a félév közepe, és utolsó két hete, akkor hazamész, és otthon tanulsz, senkinek nem fog feltűnni, hogyha 1-2 hétig be sem teszed a lábad a koliba)
én kolis voltam.
jó volt, de ahogy tapasztaltam, nehéz megvalósítani hogy szociális légy + jól is tanulj.
vagy antiszoc vagy és jól tanulsz vagy bulizós de akkor értelemszerűen nem túl jól.
én utóbbi voltam, most egyetemen meg is van ennek a böjtje mert alapok hiányosak több tárgyból... mostani fejemmel inkább akkor tanultam volna és lettem volna szorgalmasabb!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!