Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Kolesz vagy bejárás? Teljesen...

Kolesz vagy bejárás? Teljesen új lehetőségek nyíltak. Miből marad ki a bejárós?

Figyelt kérdés

Eddig úgy voltam vele, hogy kolesz mindenképp, de messze is laktunk(3 óra).

Most hogy megyek egyetemre nyártól, úgy tűnik beköltözünk Pestre kb 45-55 percnyire.

Így pénzügyileg is jobban járnánk mint a kolesszal, végre saját szobám lenne, ami sosem volt:)).

De mégis 21 évesen kezdeném az egyetemet, otthonról, amikor már önállósodni kéne.

Miből marad ki aki nem koleszos? Nem vagyok az az orrba- szájba bulizós, de néha 1-2 jól esne, sportolni meg imádok. Ismerkedni, kapcsolatokat kiépíteni is könnyebb ott gondolom.

2012. máj. 8. 17:37
 1/4 anonim ***** válasza:
Én sosem voltam koleszos de az aki oda megy abból 90% hogy party arc lesz kb buli hegyek, rengeteg jó haver főleg szobatársak vagy mások. Esetleg kimentek a városba csajozni meg sok minden más, ezeket simán ki lehet nézni a koleszosokból. Én bejárós voltam de nekem is jó volt a dolog én nem ragaszkodtam a koleszhoz mert jobb volt otthon a kényelmes szobámba a kényelmes ágyba és oda legalább bármikor vihettem csajt és nem érdekelt az sem ha a szüleim is otthon voltak mert gyakorlatilag külön helyen van a szobám fönt a tetőtérbe ahol van külön wc meg fürdőszoba is nekem :D Én nem bánóm hogy kimaradtam ezekből az élményekből.
2012. máj. 8. 17:43
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem túl van értékelve az egyetemi kolesz, a bulikból így sem maradsz ki, a koleszba amúgyis neccesebb felvinni a csajokat egy buli után. ;) Na de komolyabban szólva, lehet hogy 5-10 éve valakinek még a tanulmányaival is meggyűlt a baja, ha nem a szaktársaival élt együtt, ma már azonban ott az internet, levelezőlisták, facebook-csoportok, mindent megtalálsz, amit egy koli nyújtana a szakoddal kapcsolatban. Egy félévből a szorgalmi ("bejárós") időszak 3 hónapot tesz ki, utána úgyis otthon töltenéd az időd, nyugodt tanulással. Szóval a koleszt sztem csak akkord vállald be, ha fárasztó a bejárkálás.
2012. máj. 8. 17:46
 3/4 anonim ***** válasza:
Én kolit választanám a helyedben, ha anyagilag még belefér. Kell ez a kis önállóság már ennyi idősen, de ahogy írtad kapcsolatok meg buli szempontjából is jobb. Én azt vettem észre hogy a bejárósok sok mindenből kimaradnak. Többiek összeszoknak, ők meg nincsenek sehol kb. buliknál is nehézkes ... én albérletben lakom, de gyakran megyek a koliba, ott az élet :D remélem jövőre felvesznek.
2012. máj. 8. 17:50
 4/4 anonim ***** válasza:
Igaz még csak kilencedikes vagyok, lassan egy éve vagyok koleszos. Ha rossz a bejárás akkor válaszd a kolit, meg ha azt szeretnéd, de azért sokkal kényelmesebb az otthoni megszokott környezetben. Szerintem kolesznak is megvannak az előnyei. Elsősorban szar a kaja és fogysz pár kilót. Én osztársaimmal vagyok egy szobába és így tanulásban is tudunk segíteni egymásnak. Vasárnap kib*szott jókat lehet enni, mindenkinek csomó sütije meg kajája van. És simán lehet inni is, de tuti akkor nyitnak be a szobába a nevelők is mikor énekel vagy táncol az ember vagy egyéb cikis dolgot csinál. (:
2012. máj. 11. 20:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!